Implant dentar Fast & Fixed

Implantul dentar rapid Fast & Fixed reprezintă o revoluție în domeniul stomatologiei, oferind un sistem implanto-protetic inovator ce redă pacienților fără dantură motivul de a zâmbi din nou într-o singură vizită la cabinetul stomatologic. Acest proces implică o construcție fixă, realizată printr-o singură intervenție chirurgicală, utilizând osul natural al pacientului. Cu acest tratament, pacienții pot reveni la activitățile lor obișnuite imediat după consultul la dentist, asigurând un confort psihic de neegalat.

Într-un interval de mai puțin de 24 de ore, într-o singură vizită la cabinetul stomatologic, procedura Fast & Fixed presupune extracția dinților irecuperabili (în caz de necesitate), aplicarea implantului dentar și furnizarea unei prime proteze fixe provizorii.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce sunt implanturile dentare Fast & Fixed (intr-o zi)?

Acest tratament este rezultatul tehnologiei de implantologie modernă și oferă pacienților o dantură nouă, integral fixată, în doar o zi. Cunoscut și sub denumirea de implant dentar rapid sau Fast & Fixed, sau ca sistem „all on 4” sau „all on 6,” în funcție de numărul de implanturi utilizate.

În timp ce implantologia tradițională necesită de obicei între 8 și 10 implanturi, abordarea Fast & Fixed permite aplicarea a 4 implanturi în mandibulă și 6 în maxilar. În câteva ore, pacienții părăsesc cabinetul cu o dantură complet funcțională, după o procedură minim invazivă, economică și nedureroasă.

Cand ai nevoie de implant dentar rapid Fast & Fixed?

Acest tratament este destinat următoarelor categorii de pacienți:

 • Pacienților care folosesc proteze dentare și doresc un plus de confort.
 • Pacienților edentați.
 • Pacienților cu dinți și/sau rădăcini irecuperabile pe arcadă.
 • Pacienților care au suferit pierderi semnificative ale osului alveolar și necesită adiții osoase, în cazul implanturilor tradiționale.
 • Pacienților care se confruntă cu riscul pierderii complete a dinților din cauza unor afecțiuni, precum parodontoza.

Această terapie cu implant dentar este special concepută pentru cei care doresc o soluție fixă imediată și nu vor să treacă prin disconfortul oferit de protezele mobile.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

 • tehnică premium, dezvoltată de producători de top din industrie; 
 • tratamentul este rapid, desfășurându-se într-o singură intervenție; 
 • dinții rezultați sunt perfect funcționali încă din prima zi; 
 • tratamentul este unul minim invaziv, nedureros, fără disconfort; 
 • sunt necesare doar 4, respectiv 6 implanturi, nu 8 și 10, ca în cazul implantologiei tradiționale; 
 • estetică deosebită, implanturile fiind extrem de apropiate de dantura naturală; 
 • garantează eficiență masticatorie;
 • intervenția este simplificată, prin utilizarea osului natural existent; astfel, ea este și mai economică, pentru că se evită astfel procedurile costisitoare aferente: sinus lifting, transplant sau adiții osoase, care duc la o refacere ăngreunată; 
 • are un efect de lifting facial, întinerind fizionomia, iar buzele capătă volum grație refacerii suportului dento-osos de susținere;
 • readuce încrederea în sine și confortul psihic, fără stresul și neplăcerile generate de purtarea unei proteze mobile.
 • dieta: pacientul care alege o astfel de intervenție trebuie să urmeze o dietă bazată pe alimente moi, pe o perioadă de jumătate de an;
 • igiena: în perioada de vindecare gingivală, igiena orală trebuie respectată cu rigurozitate, pentru a nu se contamina implantul. 

Tipuri de implanturi fast & fixed

Implantul dentar fast & fixed este un concept revoluționar propus de compania nemțească Bredent Medical; prin această tehnică nu se mai folosesc 6 și 10 sau 12 implanturi ca în cazul procedurii clasice, ci 10 implanturi în total. Implanturile fast & fixed sunt în număt de 4 pe arcada de jos (la mandibulă) și 6 pe arcada de sus (la maxilar).

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. ALINA CRACIUN.- Medic Stomatolog Specialist Chirurgie Dento-Alveolara Practica Parodontologie Laserwebp

Dr. Alina Crăciun

Medic Stomatolog
Specialist Chirurgie Dento-Alveolara
Practica Parodontologie Laser

Dr Victor Stanciu- chirurgie buco-maxilo-faciala și implantologie-min

Dr Victor Stanciu

Chirurgie Buco-Maxilo-Faciala și Implantologie

Cat costa implantul dentar Fast & fixed?

Procedura Fast & Fixed presupune utilizarea un număr mai mic de implanturi față de varianta tradițională, ceea ce face această intervenție mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Implanturi dentar Fast & Fixed pret:

Este esențial să acordăm o atenție deosebită raportului calitate-preț, deoarece un preț mult prea scăzut poate ridica semne de întrebare. Această tehnică Fast & Fixed este aplicată doar de către specialiști extrem de bine pregătiți în clinicile specializate. Astfel, un cost excesiv de scăzut poate fi semnificativ mai costisitor pe termen lung, deoarece un implant dentar aplicat incorect poate avea consecințe grave.

Preturile pentru implanturile dentare Fast & Fixed pornesc de la 15.000 lei pentru implanturile inferioare și de la 18.000 lei pentru cele superioare. Clinicile oferă pachete personalizate, concepute pentru a satisface atât necesitățile pacienților, cât și bugetul disponibil.

Implanturile dentare rapide Fast & Fixed nu trebuie percepute ca o simplă cheltuială, ci mai degrabă ca o investiție în sănătatea dentară și confortul psihic. Atunci când optați pentru această soluție, prețul inițial acoperă proceduri precum curățarea infecțiilor, implantul propriu-zis și lucrarea provizorie, toate efectuate într-o singură zi. Când alegeți tratamentul Fast & Fixed, nu este doar despre costuri, ci despre valoarea reală pe care o aduceți vieții voastre.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar fast & fixed?

De la investigațiile necesare și până la protezarea provizorie (până la osteointegrarea bontului protetic), procedura de implantare fast & fixed oferă posibilitatea restaurării danturii în doar 24 ore. Iată care sunt etapele tratamentului:

Analize necesare si investigatii necesare

După consultarea și stabilirea planului de tratament, la care medicul specialist implantolog examinează situația inițială, urmează efectuarea unui set de analize și investigații. Cele din urmă vor fi interpretate pentru stabilirea unui diagnostic.

Interventia de inserare a implanturilor

Medicul implantolog face extracțiile dentare necesare, după care efectuează intervenția chirurgicală prin care sunt inserate implanturile dentare. În final, este realizat tratamentul protetic provizoriu. Intervenția chirurgicală este minim invazivă și complet nedureroasă, întrucât se realizează sub anestezie.

Amprentarea

După setul de analize și investigații, în cabinetul medicului specialist implantolog are loc amprentarea dentară.

Refacerea arcadelor (Osteointerarea)

Osteointegrarea este etapa de tratament care se întinde până la 6 luni (între 4 și 6 luni). Refacerea arcadelor constă în crearea unui corp comun între țesutul osos și implantul dentar; în timp, organismul formează os pe suprafața implantului dentar inserat, moment în care osteointegrarea este completă.

Finalizarea tratamentului si montarea implantului definitiv

După ce arcadele sunt refăcute, în aproximativ 6 luni, lucrarea provizorie este scoasă și se montează implantul definitiv. Acesta arată și funcționează ca orice fel de lucrare fixă, având o estetică deosebită, foarte asemănătoare dinților naturali, iar funcționalitatea noii danturi este completă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Ce faci dupa ce iti pui implanturile Fast & Fixed

Ca orice altă intervenție, implanturile fast & fixed cer respectarea anumitor rigori pentru ca lucrarea protetică provizorie să arate bine cât mai mult timp.

În primele ore de la tratament, e necesară consumarea alimentelor sub formă lichidă (supe, iaurturi). Pe termen lung, în cele 6 luni de lucrare fixă provizorie, e indicat ca alimentele foarte tari și dure să fie, pe cât posibil, evitate, pentru că presează dantura.
Un alt lucru care doare îl reprezintă ulcerațiile ce vin la pachet cu aparatul metalic. Acestea pot afecta buzele, gingiile și interiorul obrajilor. Pot fi tratate cu medicație în caz de severitate și se previn aplicând ceară dentară pe brackeții care ating zonele iritate.

Nicotina îngreunează vindecarea după intervenție și fumatul trebuie evitat. Dacă pacientul este fumător, și integrarea osoasă devine un proces mai îndelungat, întrucât este afectată rapiditatea cu care se realizează osteointegrarea.

După montarea implantului fast & fixed nu este necesar niciun alt tratament. Această tehnică a implantologiei moderne este un proces rapid și nedureros, care nu necesită tratament separat.

Pentru ca implanturile fast & fixed să se mențină la fel de sănătoase și aspectuoase, igiena bucală corectă este imperios necesară. Pe lângă periajul dentar realizat de două ori pe zi, corect – dinții trebuie periați de sus în jos, nu prin mișcări de stânga-dreapta -, din rutina zilnică trebuie să facă parte apa de gură și ața dentară.

Când vine vorba de întreținerea în timp a lucrărilor dentare fast & fixed, sunt câteva aspecte care nu trebuie neglijate:

 • igiena orală este importantă atât pe durata vindecării gingivale (aproximativ două săptămâni), cât și pentru osteointegrare (4-6 luni);
 • în primele 48 de ore de la intervenție, pacientul va clăti gura fără apă de gură, iar periuța chirurgicală folosită trebuie să aibă perii moi;
 • periajul trebuie să nu fie agresiv, iar după 3 zile de la intervenție poate fi introdusă apa de gură cu clorhexidină, după periaj; 
 • pentru purtătorii de punți protetice, dușul bucal după suprimarea firelor este obligatoriu, la fel ca igienizările profesionale odată la 6 luni; 
 • alimentația trebuie să fie bogată în legume și fructe, evitându-se alimentele care necesită o forță masticatorie excesivă (nuci, migdale).

Implantul dentar fast & fixed - contraindicatii:

Deși tratamentul cu implant dentar Fast & Fixed reprezintă o tehnologie modernă și inovatoare, nu este potrivit pentru toate categoriile de pacienți. Iată câteva contraindicații de care trebuie să țineți cont:

 • pacienții cu afecțiuni cardiace grave;
 • pacienții cu boli metabolice grave; 
 • pacienții cu afecțiuni psihice; 
 • pacienții cu tensiune arterială crescută; 
 • pacienții care urmează tratament cu bifosfonați, citostatice, radioterapie.

Intrebari frecvente

Implantul dentar fast & fixed, fiind o inovație stomatologică modernă, nu dispune de limită de vârstă; el poate fi aplicat pacienților care au nevoie de o restaurare a danturii, fie că vorbim de lipsa totală a dinților, proteze dentare sau dentiție problematică.

Pentru ca tratamentul non invaziv să fie complet nedureros, acesta se realizează sub anestezie locală. De asemenea, disconfortul și durerea nu apar nici după intervenție, dinții fiind perfect funcționali încă de la părăsirea cabinetului, iar pacientul nu simte senzația de corp străin.

Intervenția cu implant dentar rapid fast & fixed este una complet lipsită de durere și deloc invazivă, pentru că se realizează prin anestezie locală; pacientul nu resimte niciun disconfort nici în timpul intervenției, nici după aceasta.

Pentru implantul dentar rapid sunt necesare 10 implanturi – 6 implanturi inserate în partea de sus (pe maxilar) și 4 implanturi jos (pe mandibulă). Tratamentul este unul mai economic față de cel clasic întocmai pentru că numărul implanturilor inserate este unul redus.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button