🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Coroana dentara din zirconiu

TOT ce trebuie sa stii: tipuri, preturi, avantaje

Coroanele dentare au un rol crucial în restaurarea atât a funcționalității, cât și a esteticii danturii. Acestea sunt menite nu doar să înlocuiască dantura afectată sau lipsită, ci și să refacă armonia și să prevină afecțiuni dentare mai severe, precum deplasarea sau înclinarea dinților. Dacă unul sau mai mulți dinți au fost extrasați sau prezintă slăbiciuni sau deteriorări, coroanele dentare reprezintă o soluție integrală pentru a redobândi atât aspectul natural, cât și funcționalitatea acestora.

Oricare ar fi materialul ales pentru coroane, fie că optezi pentru metal sau ceramică, zirconiu fiind o variantă tot mai populară în ultima perioadă, este crucial să se respecte această etapă a tratamentului, întrucât aceasta va avea un impact semnificativ asupra calității și durabilității rezultatului final.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce sunt coroanele dentare din zirconiu?

Coroanele dentare fabricate din zirconiu reprezintă microproteze fixe care au un dublu rol, atât estetic, cât și funcțional. Zirconiul dispune de o gamă variată de nuanțe, oferind astfel posibilitatea de a selecta culoarea cea mai potrivită pentru a se potrivi cu aspectul natural al danturii tale. Coroanele dentare din zirconiu se evidențiază printr-o rezistență notabilă și o fizionomie distinctivă. Această alegere devine o soluție ideală în comparație cu coroanele metalice, deoarece nu sunt afectate de retracția gingivală, care adesea expune marginea metalică a coroanei, cunoscută sub numele de „coleretă”.

De ce este folosit zirconiul?

Zirconiul reprezintă un material utilizat în domeniul medicinei dentare datorită unor proprietăți distincte:

 • Duritate remarcabilă: Zirconiul posedă o duritate cu valori cuprinse între 6,5 și 7,5, fiind comparabil cu cea a smalțului dentar, evaluată la 8. Această duritate îi conferă o rezistență deosebită la uzură.

 • Inhibarea formării plăcii bacteriene: Zirconiul se caracterizează prin capacitatea de a împiedica dezvoltarea plăcii bacteriene, contribuind la menținerea sănătății orale.

 • Transluciditate notabilă: Proprietatea de transluciditate a zirconiului asigură o estetică deosebită, conferindu-i aspectul natural, fără a crea o aparență artificială.

 • Stabilitate termică înaltă: Cu un punct de topire ce depășește 1900 de grade Celsius, zirconiul se evidențiază prin stabilitate termică superioară față de ceramică, menținându-și forma și proprietățile în timpul procesului de ardere.

 • Durabilitate în timp: Coroanele dentare realizate din zirconiu pot păstra integritatea timp de 5 până la 10 ani, reprezentând o opțiune durabilă în tratamentul stomatologic.

 • Potrivit pentru pacienții cu alergii la metale: Deoarece zirconiul este biocompatibil și nu suferă coroziune, este o alegere ideală pentru pacienții cu sensibilitate sau alergii la metale.

 • Precizie în confecționare: Lucrările dentare bazate pe zirconiu sunt cunoscute pentru precizia lor, beneficiind de tehnologie avansată în procesul de producție.

Cand este recomandata coroana din zirconiu

Identificarea necesității unei coroane dentare din zirconiu poate fi stabilită în următoarele circumstanțe:

 • Degradare semnificativă a danturii: Atunci când structura dentară este grav afectată, cuprinzând între 40% și 50%, refacerea ei devine o provocare dificil de realizat cu materiale compozite.

 • Prezența coroanei fracturate: În cazul în care dinții prezintă coroane fracturate, coroana din zirconiu reprezintă o soluție potrivită pentru restaurare.

 • Dorința de îmbunătățire estetică: Dacă dorești să aduci îmbunătățiri semnificative aspectului estetic al dinților tăi, precum modificări ale dimensiunii, culorii sau formei, coroanele din zirconiu oferă opțiuni personalizate pentru un zâmbet frumos.

 • Tratamente endodontice anterioare: Atunci când dinții au fost supuși tratamentelor endodontice, în care nervii au fost îndepărtați din motive de hipersensibilitate, utilizarea coroanelor din zirconiu se bucură de o apreciere crescută, având în vedere biocompatibilitatea lor.

 • Tratamentul de canal sau implantul dentar: În situația în care ai suferit un tratament de canal sau ai optat pentru un implant dentar, coroanele din zirconiu se constituie într-o opțiune adecvată pentru a restaura dantura și a îmbunătăți funcționalitatea acesteia.

Avantajele coroanelor dentare din zirconiu

 • Incomparabil cu alt material din punct de vedere estetic: absența metalului face ca lângă gingie să nu se vadă nimic gri inestetic, iar nuanța translucidă a zirconiului ajută la integrarea perfectă a coroanei cu restul dinților;
 • Zirconiul este un material cu o rezistență ridicată, având deci o durată de viață mai mare; 
 • Este rezistent termic;
 • Biocompatibilitatea: zirconiul nu va produce alergii;
 • Finisajul de neegalat, mulțumită proceselor de proiectare și fabricație computerizată;
 • Zirconiul protejează gingiile, coroanele din acest material fiind perfect etașe;
 • Foarte rezistent la masticație și uzură: nu există niciun risc de fractură;
 • Mai ușoară decât o coroană metalică;
 • Restaurarea este rapidă: procedura dentară în care sunt implicate coroanele de zirconiu poate fi realizată în câteva zile;; 
 • Comoditate: te vei acomoda cu ușurință cu noua dantură, datorită calității zirconiului.

Dezavantajele coroanelor dentare din zirconiu

 • Casarea: zirconiul e un material relativ casant, iar dacă e supus la presiuni exagerat de mari, poate crăpa. Totuși, acest lucru e rar întâlnit, pentru că nu ar avea de ce să fie supuși unor presiuni anormale.
 • Prețul: zirconiul are un preț destul de ridicat, care variază în funcție de cantitatea zirconiului din coroană. Cu toate acestea, deși principalul competitor – ceramica – are un preț mai mic, zirconiul compensează cu performanța pe care o oferă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Exista mai multe tipuri de coroane dentare din zirconiu?

Diverse variante de coroane dentare din zirconiu sunt disponibile pentru a satisface nevoile individuale ale pacienților, și alegerea modelului potrivit se stabilește în urma discuției cu medicul stomatolog în cadrul consultului. Atât coroanele dentare create în întregime din zirconiu, cât și cele cu un schelet de zirconiu, reușesc să imite cu precizie atât aspectul natural al dinților, cât și funcționalitatea acestora.

Coroane dentare monolitice din zirconiu (in totalitate din zirconiu)

Coroanele dentare zirconiu monolitice sunt considerate varianta premium și sunt preferate în situațiile în care pacienții au nevoie de o rezistență superioară pentru dantura lor. Aceste coroane sunt nu doar estetice, ci și ușoare, ceea ce facilitează adaptarea lor și asigură un proces mai rapid de acomodare.

Coroane dentare din zirconiu acoperit cu ceramica

Un alt tip de coroană dentară din zirconiu este reprezentat de coroana zirconiu-ceramică, o opțiune care combină zirconiu cu un strat subțire de ceramică dentară. Acest tip de coroană este des folosit atunci când este necesară restaurarea dinților din zona frontală, oferind o soluție extrem de estetică, în același timp fiind mai accesibilă din punct de vedere financiar comparativ cu varianta integral din zirconiu. Această inovație adună beneficiile celor mai apreciate materiale din stomatologia modernă, contribuind nu doar la îmbunătățirea vizuală a zâmbetului, ci și la o mai bună rezistență la șocuri și reducerea formării plăcii bacteriene.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. CLAUDIA CATANA

Dr. Claudia Catana

Medic Stomatolog
Specialist Protetica Dentara

Dr. Flavia Boiangiu

Medic Stomatolog

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Cat costa coroanele dentare din zirconiu? Pret:

În ceea ce privește prețul coroanelor dentare din zirconiu, partea bună este că acesta a scăzut drastic față de acum 15 – 20 de ani. Cu toate acestea, prețul final poate fi stabilit doar în cabinet, în urma consultului de specialitate. De asemenea, coroanele de zirconiu care au mai puțin zirconiu în compoziție vor costa mai puțin, însă calitatea acestora va fi considerabil afectată, motiv pentru care un preț prea mic ar trebui să vă trezească suspiciuni. În general, prețul unei coroane din zirconiu pornește de la 1300 lei.

Care sunt etapele aplicarii coroanelor dentare din zirconiu​

Procesul aplicării coroanelor dentare din zirconiu constă în câțiva pași, începând cu etapa clinică, în care se realizează o coroană provizorie. Dintele se pregătește pentru amprentare și șlefuire; acest pas e făcut pentru a transmite către laborator informații legate de dantură;

În laborator urmează să fie realizat modelul de lucru, după amprenta dentară. Laboratoarele dentare cu care colaborăm apelează la cele mai avansate tehnologii și experți pentru a realiza coroane de zirconiu care să imite cât mai bine dintele natural. Modelul 3D e trimis la mașina de frezat CAM CAD, iar apoi e produs rezultatul final, iar lucrarea este retrimisă în cabinet. Despre procedură poți afla mai multe aici.

La următoarea ședință (care e uneori opțională) se realizează proba intermediară a dintelui; acum e momentul în care poți să îți dai seama dacă noul dinte se așează suficient de bine în gura ta.

Ultima ședință, la trei zile după cea de-a doua, reprezintă un control în care se va verifica din nou adaptarea coroanei după ce aceasta s-a cimentat pe dinte.

Coroane dentare din zirconiu vs. ceramice (din portelan)

Comparativ cu coroanele dentare ceramice realizate din porțelan, coroanele din zirconiu nu permit luminii să treacă, ceea ce le conferă un aspect mai puțin natural. Cu toate acestea, coroanele din zirconiu sunt semnificativ mai durabile în timp decât cele făcute exclusiv din ceramică. Prin urmare, o soluție ideală constă în coroanele de zirconiu cu un strat exterior ceramic, care îmbină estetica porțelanului și rezistența oferită de zirconiu, asigurând, astfel, o funcționalitate și aspect remarcabile.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog
Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Coroane dentare din zirconiu vs. din metal

Comparând coroanele dentare din zirconiu cu cele din metal, opțiunea din zirconiu oferă o serie de avantaje semnificative. Aspectul natural al dinților este mai bine imitat, iar igiena lor se realizează într-un mod similar cu dinții naturali. De asemenea, aceste coroane din zirconiu au o durată de viață mai mare. Avantajul principal constă în faptul că zirconiul nu este un metal, prevenind reacțiile alergice și fiind biocompatibil. În contrast, coroanele dentare metalice dezvăluie o linie de tranziție vizibilă între metal și dinți, ceea ce poate diminua estetica și aspectul lor natural. O altă diferență semnificativă este procesul de producție, deoarece coroanele din zirconiu sunt prelucrate cu precizie prin tehnologia CAD/CAM, spre deosebire de cele din metal care sunt lucrate manual.

Coroane dentare din zirconiu vs. acrilice sau din compozit

În ceea ce privește coroanele din zirconiu față de cele din acril sau compozit, cea mai notabilă caracteristică este lipsa conductivității termice a zirconiului, ceea ce asigură un confort pe termen lung, evitând durerea în contact cu alimentele fierbinți sau reci. În plus, coroanele din zirconiu sunt mai ușor de întreținut decât cele din acril sau compozit. Nu în ultimul rând, coroanele din acril sau compozit prezintă o rezistență mai scăzută în timp și se adaptează mai puțin bine la structura danturii în comparație cu coroanele din zirconiu. Deși varianta din zirconiu are un cost inițial mai ridicat, ea oferă o gamă mult mai variată de beneficii, fiind mai durabilă în timp și mai puțin alergenică, aproape excludând reacțiile alergice.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Intrebari frecvente

O vizită la medicul stomatolog te va lămuri cu privire la toate întrebările pe care le ai, inclusiv la aspectele legate de prețul final al lucrării. Cu toate acestea, iată care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări:

Coroanele dentare din zirconiu sunt varianta cea mai rezistentă disponibilă pe piață. Ele pot rezista până la 15 ani intacte, cu condiția să fie aplicate corect, de către un medic stomatolog cu experiență.

Coroanele dentare din zirconiu nu se îngălbenesc și nici nu pot suferi alte modificări de culoare în timp. Dacă aceste lucruri se întâmplă, au existat greșeli în procesul de montare (fie de partea laboratorului, fie de partea cabinetului) și trebuie remediat.

Imediat după ce ai părăsit cabinetul medicului stomatolog, iată care sunt câteva lucruri de care să ții cont:

Nu mânca pentru aproximativ o oră;
Evită, pentru o zi sau două, alimentele lipicioase sau foarte dure;
Evită, pe termen lung, guma de mestecat;
Oferă o atenție sporită igienizării cavității bucale: periaj de două ori pe zi, alături de apă de gură și ață dentară. Cea din urmă trebuie utilizată cu atenție, pentru a nu mișca din loc coroana dentară.
E firesc să simți durere după aplicarea unei coroane dentare, pentru că zona este sensibilă; cere-i medicului stomatolog o recomandare cu privire la o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili, iar dacă durerea persistă pe termen lung, nu ezita să îl contactezi.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button