🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Detartraj dentar
Pret, avantaje si recomandari

Procesul de tartrare a dinților, cauzat de mineralizarea plăcii bacteriene și acumularea sărurilor de calciu din salivă, adesea necesită o intervenție pentru a menține o sănătate orală optimă. Chiar dacă periajul zilnic de două ori pe zi este vital pentru menținerea igienei dentare, anumite zone pot fi greu de curățat la domiciliu. Este aici unde curățarea profesională a dinților, cunoscută sub numele de detartraj și periaj profesional, intră în joc și reduce riscul dezvoltării bolilor gingivale. Această procedură este non-invazivă, nedureroasă și esențială pentru menținerea sănătății orale.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul dentar reprezintă o procedură efectuată de medicul stomatolog pentru îndepărtarea tartrului acumulat și curățarea în profunzime a dinților și a spațiilor greu accesibile. Efectuarea a două vizite la dentist pe an pentru detartraj nu numai că îți conferă un zâmbet mai luminos, ci și te protejează împotriva bolilor parodontale, cariilor și pierderii dinților.

Exista mai multe tipuri de detartraj dentar profesional?

Detartrajul dentar profesional se poate realiza în trei feluri: manual, prin ultrasunete și sonic.

Cand am nevoie de detartraj

Înainte de a considera albirea dentară profesională pentru dinții tăi, îți recomandăm să iei în considerare detartrajul, deoarece adesea este suficient. Dintre factorii care contribuie la acumularea tartrului se numără consumul de substanțe care pătează dinții, cum ar fi cafeaua sau vinul roșu. Fumătorii sunt deosebit de predispuși la formarea tartrului, motiv pentru care se recomandă detartrajul profesional o dată la fiecare 3 luni.

Ce este detartrajul subgingival si cand se recomanda?

Detartrajul subgingival, cunoscut și sub denumirea de tratament parodontal, este o procedură specializată utilizată pentru a trata afecțiunile parodontale. Această intervenție complexă constă în detartrajul subgingival, însoțit de chiuretaj parodontal. Ambele componente ale procedurii se ocupă de curățarea zonelor infectate, eliminarea bacteriilor și îndepărtarea tartrului depus.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Ce este air flow-ul dentar?

Air Flow-ul dentar este o procedură inovatoare, clinic testată pentru prima dată în 1987, care se folosește de un instrument special pentru a curăța în profunzime toate zonele greu accesibile din cavitatea orală. Aceste zone, care nu pot fi curățate eficient acasă, sunt predispuse la acumularea de resturi alimentare, ceea ce favorizează dezvoltarea infecțiilor.

Procedura Air Flow elimină cu succes aceste reziduuri cu ajutorul particulelor de bicarbonat. Prin jetul puternic de aer emanat, această tehnologie elimină resturile, asigurând o dantură mai curată și îmbunătățind estetica dentară.

Ce este periajul dentar profesional?

Periajul dentar profesional este o procedură efectuată exclusiv în cabinetul stomatologului, utilizând instrumente și produse specializate pentru a îndepărta placa bacteriană și pentru a curăța în profunzime dinții și zonele greu accesibile. Deoarece periajul dentar efectuat la domiciliu nu poate asigura o curățare completă și eficientă, acesta nu este suficient pentru menținerea sănătății dentare. Prin urmare, se recomandă periajul dentar profesional de două ori pe an sau chiar mai des pentru a asigura un zâmbet sănătos.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Detartrajul: avantaje si dezavantaje

 • uniformizarea culorii dinților și readucerea lor la un alb natural; 
 • oferă strălucire dinților; 
 • elimină petele formate pe suprafața dinților (cafea, ceai, vin etc);
 • în timpul detartajului se descoperă cariile ascunse;
 • elimină mirosul neplăcut al gurii, oferind o respirație mai proaspătă; 
 • reduce riscul bolilor precum gingivita și parodontoza;
 • procedură de profilaxie dentară, non-invazivă, complet nedureroasă, rapidă.
 • Nu putem vorbi despre dezavantaje când vine vorba de detartaj, pentru că acestea nu există neapărat; singurul minus pe care l-ar putea avea procedura e faptul că, după procedură, poți simți un oarecare disconfort pentru câteva ore.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. CLAUDIA CATANA

Dr. Claudia Catana

Medic Stomatolog
Specialist Protetica Dentara

Dr. Bianca Deliu

Stomatologie Generala și Protetica Dentara

Dr. Flavia Boiangiu

Medic Stomatolog

Dr Alexandra Milcu -stomatologie generala-min

Dr. Alexandra Milcu

Stomatologie Generala

Cat costa detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este o procedură accesibilă pacienților de toate categoriile, având prețuri cuprinse între 200 și 400 de lei.

Care sunt etapele realizarii detartrajului dentar?

Procesul de detartraj dentar începe cu îndepărtarea depunerilor de tartru de pe suprafața dinților, fie manual, fie cu ultrasunete. Această etapă este complet nedureroasă și nu necesită anestezie. Următorul pas implică utilizarea airflow-ului, un instrument care elimină petele de culoare din zonele greu accesibile. În final, dinții sunt lustruiți și periați, iar procedura se încheie cu aplicarea unei substanțe de protecție.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Cum se realizeaza corect detartrajul?

Detartrajul dentar corect se realizează prin îndepărtarea eficientă a tartrului de pe suprafața dinților, eliminarea petelor de culoare cu ajutorul airflow-ului și aplicarea unei substanțe de protecție pentru gingii și dinți.

Ce trebuie sa faci inainte de procedura de detartraj

Înaintea procedurii de detartraj, este important să anunți medicul dacă iei medicamente anticoagulante. De asemenea, trebuie să informezi medicul despre afecțiuni precum reumatismul articular acut, endocardita, boli de inimă congenitale sau dacă ai proteze valvulare. Dacă te confrunți cu o răceală sau o boală contagioasă, este recomandat să amâni procedura de detartraj.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Intrebari frecvente despre detartraj

O vizită la medicul stomatolog te va lămuri cu privire la toate întrebările pe care le ai, inclusiv la aspectele legate de prețul final al lucrării. Cu toate acestea, iată care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări:

În funcție de petele existente pe dinți, dar și de depozitul de tartru, detartajul dentar durează între 30 de minute și o oră jumătate, fiind, deci, o procedură simplă și rapidă.
Detartrajul dentar este o procedură non-invazivă și complet nedureroasă; după efectuarea ei, un oarecare disconfort sau sângerări ușoare sunt firești, însă aceste senzații dispar în maximum câteva ore.
Pentru o sănătate orală corectă, detartrajul dentar este recomandat o dată la 6 luni, în funcție de necesități; ritmul în care tartrul se depune pe dantură influențează frecvența cu care trebuie realizată procedura.

Detartrajul dentar nu sensibilizează dinții, atâta timp cât este efectuat corect. Mai mult de atât, procedura protejează atât dinții, cât și smalțul dentar.

Detartrajul dentar nu afectează gingiile. Într-adevăr, după procedură poate exista o oarecare sensibilitate dentară, mai ales în cazul dinților cu retracții gingivale sau rădăcini expuse, însă un gel desensibilizant rezolvă această problemă.

După tratament se poate mânca imediat, însă nu alimente și băuturi contraindicate. Dacă detartrajul este însoțit și de un tratament de mineralizare a dinților, timp de o oră nu pot fi consumate alimente sau băuturi.

După efectuarea detartrajului poți consuma orice, în afară de alimente care duc la sensibilizarea dinților: alimente prea fierbinți sau prea reci, prea dulci sau prea acre. La acestea poți reveni după două, trei zile de la procedură. În materie de băuturi, se recomandă evitarea celor care conțin pigment colorat – roșiatic: cafea, suc, ceai, băuturi carbogazoase, ciocolată caldă etc.

Dacă fumezi și ai efectuat un detartraj dentar, e indicat să renunți la acest viciu pentru 48 de ore cel puțin. Când este proaspăt curățat, smalțul e mult mai predispus la a se întuneca din cauza fumului de țigară.

La fel ca în cazul fumatului, cafeaua trebuie evitată în primele două zile de la efectuarea procedurii, pentru ca aceasta să aibă rezultatul dorit.

 • după dertartajul dentar trebuie, timp de 3-4 zile, să te speli pe dinți după fiecare masă, cu o periuță cu perii moi și pastă de dinți cu fluor;
 • pentru ca rezultatul dertartajului să se mențină în timp, trebuie să acorzi o atenție sporită îngrijirii orale, astfel că apa de gură și ața dentară devin obligatorii;
 • evită alimentele acide, precum citricele și murăturile;
 • evită alimentele care pot intra în gingii sau în spațiile greu accesibile (nuci, migdale, semințe etc).

Cel mai simplu mod prin care poate fi prevenită apariția tartrului este periajul dentar realizat corect, de două ori pe zi, însoțit de apă de gură și ață dentară, care înlătură reziduurile din zonele greu accesibile. Renunțarea la obiceiurile nocive precum fumatul, cantitățile foarte mari de cafea, zahăr și băuturi carbogazoase împiedică apariția tartrului. Și nu în ultimul rând, vizitele cât mai dese în cabinetul specialistului împiedică apariția tartrului, pentru că vei putea preveni apariția unor afecțiuni încă din timp, pentru a nu ajunge la situații grave.

Mituri despre detartrajul dentar

 • Detartrajul este dureros. De fapt, datorită inovațiilor din domeniu, procedura este una complet nedureroasă, chiar dacă creează un oarecare disconfort (care oricum nu se resimte în rândul tuturor pacienților);
 • Doar persoanele cu igienă orală deficitară trebuie să facă detartraj. Tartrul apare atât la persoanele cu igienă orală desăvârșită, cât și la cele cu igienă orală deficitară, pentru că e influențat de cantitatea de săruri din salivă, alimentație, obiceiuri nocive etc, nu doar de îngrijirea danturii;
 • Detartrajul afectează dinții. În realitate, detartrajul creează o barieră de protecție asupra dinților și smalțului dentar. 
 • Detartrajul contribuie la formarea cariilor. Tartrul este format prin mineralizarea plăcii bacteriene și poate duce la apariția unor afecțiuni grave, precum parodontoză. Detartrajul împiedică, deci, aceste lucruri și nu duce nicidecum la formarea cariilor;
 • Detartrajul duce la apariția spațiilor interdentare. Apariția spațiilor între dinți este o iluzie provocată de acumularea tartrului, deoarece piatra formată se mărește, umplând spațiile interdentare naturale;
 • Detartrajul albește dinții. În realitate, dinții par mai albi după procedură doar pentru că sunt curățați în profunzime, nu pentru că au fost albiți prin detartraj.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button