🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Fatete dentare

Ce sunt, cat costa Avantaje si dezavantaje

Un zâmbet strălucitor este adesea privit cu invidie. Poate îți dorești dinți la fel de frumoși ca ai cântăreței tale preferate sau ca ai vedetei tale preferate de la televizor. Răspunsul este destul de simplu și poate că te-ai gândit deja la el – fațetele dentare.

Dacă îți dorești să-ți îmbunătățești aspectul dinților și ai luat în considerare fațetele dentare, iată ce trebuie să știi înainte de a te adresa medicului stomatolog și a iniția procesul.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce sunt fatetele dentare?

Fațetele dentare sunt învelișuri extraordinar de subțiri, realizate din diverse materiale cu variații de preț și aspect. Acestea conferă durabilitate și rezistență dinților și sunt aplicate, în general, individual pe dinții frontali, fie că sunt canini sau incisivi. Scopul principal este de a corecta forma, poziția sau culoarea dinților pentru a obține un aspect estetic cât mai atractiv.

Fațetele dentare nu au un rol funcțional, ci doar estetic. Ele sunt diferite de coroanele dentare, care acoperă și protejează dinții. Fațetele dentare acoperă doar partea vizibilă a dinților pentru a îmbunătăți aspectul.

Cine isi poate pune fatete dentare?

Ca orice alt element ce ține de domeniul dentar, fațetele dentare sunt recomandate anumitor categorii de pacienți:

 • Persoanele cu o culoare dentară neplăcută, care nu răspunde bine la tratamentele de albire sau au nuanțe neuniforme.
 • Persoanele cu dinți cu forme sau poziții inestetice, cum ar fi spații între dinți, dinți ciobiți sau ascutiți, sau dinți prea mari sau prea mici.
 • Persoanele cu dinți care au o poziție inestetică, fie sunt scoși în afară sau îndreptați în interior.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Fatetele dentare. Avantaje si dezavantaje

 • Poți obține zâmbetul perfect într-o perioadă de timp extrem de scurtă: o săptămână durează tratamentul care se realizează în două etape;
 • Poți corecta ușor probleme ce țin de estetica dentară cum ar fi culoarea, forma sau poziția dinților;
 • Fațetele dentare sunt greu de pătat și își păstrează culoarea stabilită împreună cu medicul pentru o perioadă lungă de timp;
 • Îți oferă durabilitate și rezistență, dar sunt blânde cu gingiile;
 • Nu vei avea nevoie de o perioadă de recuperare;
 • Vei obține un aspect natural datorită personalizării care le face 100% compatibile cu forma și culoarea dinților tăi;
 • Nu le poți aplica pe toți dinții;
 • Fațetele confecționate din compozit se pot pigmenta.

Care sunt tipurile de fațete dentare

Există două tipuri principale de fațete dentare: cele care necesită preparație (prep) și cele care nu necesită (no-prep). Preparația înseamnă șlefuirea dintelui înainte de montarea fațetelor. Unele cazuri necesită această pregătire, în timp ce altele nu o cer. Astfel, dantura rămâne intactă în cazul fațetelor no-prep.

De cate fatete am nevoie?

De obicei, fațetele dentare sunt aplicate doar pe dinții frontali, deoarece sunt cei mai vizibili și contribuie la aspectul general al zâmbetului. Numărul de fațete necesare depinde de nevoile individuale. Poți opta să-ți aplici fațete pe unul sau mai mulți dinți, în funcție de problema estetică pe care dorești să o rezolvi.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Este necesara preparatia (slefuirea) in cazul tratamentului cu fatete dentare?

Există două tipuri de fațete dentare: cele care necesită preparare și cele care nu necesită. Procesul de pregătire implică șlefuirea dintelui înainte de aplicarea fațetelor. Acest lucru depinde de starea dinților naturali, cum arată, culoarea și poziția lor. În cazul problemelor mai grave ale dinților, este necesară șlefuirea în prealabil.

 

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. CLAUDIA CATANA

Dr. Claudia Catana

Medic Stomatolog
Specialist Protetica Dentara

Dr. Bianca Deliu

Stomatologie Generala și Protetica Dentara

Dr. Flavia Boiangiu

Medic Stomatolog

Fațetele dentare sunt proiectate să reziste 15-20 ani sau chiar mai mult dacă sunt confecționate din ceramică.
Optezi pentru un medic specialist care are experiență în aplicarea fațetelor și care îți poate arăta un portofoliu de pacienți cu rezultate bune.
Fațetele vor fi personalizate în funcție de profilul pacientului pentru a se potrivi perfect.
Dacă vrei să îți mărești buzele pe viitor, spune-i asta medicului, altfel vei risca să ai buze care nu se potrivesc cu dinții.
Nuanța fațetelor este bine să fie una naturală.
Unii pacienți pot simți un disconfort datorită cimentării. Este o reacție normală a organismului față de cimentul de lipire. Dacă durerile continuă este bine să mergi înapoi la medic.
Gingiile se vor inflama pentru o perioadă scurtă. Un analgezic prescris de medicul dentist îți va lua starea de disconfort.
Păstrează o igienă dentară la fel de riguroasă ca înainte de aplicarea fațetelor dentare. Periaj minim de două ori pe zi, ață dentară, igienizare profesională de două ori pe an – secretul unui zâmbet perfect.
Evită să consumi alimente dure care pot zgâria suprafața fațetelor.
Solicită gutiere de bruxism dacă știi că suferi de această afecțiune.
În primele zile după aplicarea fațetelor dentare este bine să mănânci alimente moi pentru a nu deteriora noile fațete ale dinților.
Specialiștii nu recomandă aplicarea fațetelor dentare în cazul dinților care prezintă probleme structurale cum ar fi anomaliile, cariile și plombele de mari dimensiuni, dantură care prezintă eroziuni semnificative sau danturii care se întâlnește cap la cap.
Întreținerea fațetelor dentare este un proces zilnic care necesită atenție și rigurozitate. Dinții fațetați se vor îngriji la fel ca dinții naturali. Se periază de cel puțin două ori pe zi, se utilizează ața dentară și se merge la consult stomatologic de cel puțin două ori pe an. La periaj se vor evita pastele de dinți abrazive sau care conțin substanțe cu o acțiune similară deoarece pot distruge fațetele aplicate.
După aplicarea fațetelor se recomandă revenirea la cabinet pentru a verifica modul în care acestea s-au adaptat la cavitatea bucală.

Etape. Cum se pun fatetele dentare

Procesul de aplicare a fațetelor dentare este unul meticulos, împărțit în mai multe etape, fiecare având rolul său bine definit. Iată o descriere detaliată a acestor etape:

Consultarea prealabilă

Primul pas constă într-o consultare detaliată cu medicul specialist. Acesta va evalua starea actuală a danturii și va discuta cu pacientul despre așteptările și preferințele sale. Imagini detaliate ale fizionomiei și expresiilor faciale ale pacientului vor fi preluate pentru a crea un zâmbet digital personalizat.

Proiectarea zâmbetului

Cu ajutorul imaginilor preluate anterior, medicul va crea un model digital al viitorului zâmbet. Acest pas este crucial pentru ca pacientul să aibă o viziune clară a rezultatelor dorite.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog
albirea dintilor 2

Pregatirea dintelui

În cazul în care se aplică fațetele „prep,” medicul va șlefui ușor dintelui pentru a permite ca fațeta să se așeze perfect pe suprafața sa. În acest stadiu se va lua și amprenta dintelui pentru a crea un mulaj care va imita cu precizie structura vizibilă a dinților și a peridonțiului. În locul fațetelor definitive, se vor aplica fațete provizorii din compozit, care au rolul de a simula forma și culoarea finală și de a proteja suprafețele prelucrate anterior.

Testarea zâmbetului

Acest pas este crucial. Pacientul va testa noii dinți pentru a evalua estetica acestora. Dacă pacientul nu este mulțumit cu aspectul, compozitul așezat pe dinții nepreparați poate fi înlăturat, revenindu-se la starea inițială. Acest lucru asigură că pacientul este complet satisfăcut de rezultatele finale.

Cat dureaza aplicarea fatetelor dentare?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare durează aproximativ o săptămână și este împărțit în două etape.

Cat costa fatetele dentare

Costurile pot varia în funcție de materialele și tehnologia utilizate, dar în general, prețurile fațetelor dentare se situează între 1600 și 2500 RON. Este important de menționat că prețurile pot varia în funcție de situația specifică a danturii fiecărui pacient, așadar o evaluare directă de către un medic stomatolog este necesară pentru a furniza o estimare precisă.

Pret fatete dentare

Dacă ai nevoie de o albire în cabinet sau acasă te va costa 800 lei, în timp de albirea profesională Zoom costă 1650 lei. O fațetă ceramică E-max are prețul de 1600 lei.

 • Fateta ceramica e-max 1600 lei
 • Fateta zirconiu 1400 lei
 • Fateta directa din compozit in cabinet 500 lei

Intrebari frecvente despre fatetele dentare

Fațetele dentare pot să se desprindă de pe suprafața dinților, dar acest context nu este o problemă. Acestea pot fi oricând recimentuite de către medicul stomatolog.

Fațetele dentare și aparatul dentar au roluri diferite. Dacă prima are rol pur estetic, al doilea produs este unul care aduce beneficii în primul rând practice și apoi estetice. Între cele două există o mulțime de deosebiri despre care vom vorbi mai jos.

Durata tratamentului este diferită: fațetele dentare se aplică în maxim 2 săptămâni, pe când durata tratamentului cu un aparat dentar poate ajunge să dureze până la 18 luni.
Costurile fațetelor sunt mai mari decât ale aparatului dentar. Pentru a nu exista diferențe de culoare, formă sau chiar transluciditate, este bine să aplici fațete dentare pentru cel puțin 6 dinți frontali, astfel costurile ajung la sume destul de mari.
Invazivitatea tratamentului: aplicarea fațetelor implică șlefuirea minoră a dinților vizați pe când tratamentul cu un aparat dentar nu aduce nicio modificare dinților. Aparatul dentar se va da jos după o perioadă, dar dinții șlefuiți nu vor mai putea fi niciodată lăsați “liberi”, fără fațete dentare.
Dacă în cazul aparatului dentar se vor respecta restricții alimentare timp de 1-6 luni și se va purta gutieră de contenție o vreme lungă, în cazul fațetelor dentare precauțiile alimentare se vor respecta întotdeauna, iar gutiera va fi purtată noaptea.
Dacă suferi de bruxism nu îți este recomandat să aplici fațete dentare, pe când aparatul dentar nu deține nicio restricție.
Aplicarea fațetelor dentare este un proces minim invaziv care de obicei necesită o șlefuire minimă sau chiar deloc.
Răspunsul clar și răspicat este nu. Dacă ți se retrag gingiile, cauza este alta, nu fațetarea dentară. De cele mai multe ori cauza este o lucrare stomatologică lăsată neterminată.
Aplicarea fațetelor este un proces minim invaziv la care durerea lipsește. Este posibil ca după cimentarea fațetelor pacientul să resimtă un minim de disconfort care trece în maxim 6 ore de la sine. Dacă nu trece, este bine să iei un analgezic sau să revii la medic pentru consultație.
Mâncarea ajunge sub fațete doar dacă ai o igienă orală deficitară sau incorectă. Este recomandat să te periezi de două ori pe zi, să utilizezi ața dentară și apa de gură zilnic.
Dacă ai fațete dentare dinții tăi vor fi protejați de atacul acid care în mod normal favorizează apariția cariilor. Răspunsul este că nu vei mai avea carii.
Periajul se face la fel ca înainte de aplicarea fațetelor dentare cu mențiunea să se evite pastele de dinți abrazive sau cu substanțe de acest tip.
Nu, culoarea aleasă va rămâne așa până în ultima clipă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button