🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Aparat dentar ceramic

Obținerea unui zâmbet perfect, asemenea celor vedete, presupune dinți albi, strălucitori și perfect aliniați. În situația în care natura nu a fost generoasă, pacienții se pot baza pe un aparat ortodontic pentru a corecta poziția dinților pe arcada dentară. Există o gamă variată de aparate dentare, cu grade diferite de sofisticare, dar toate au același scop: să ofere un zâmbet perfect.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este o opțiune de aparat ortodontic fix, care poate fi înlăturat doar de către medicul ortodont la cabinetul acestuia. Acest tip de aparat este apreciat pentru aspectul său estetic, fiind mai plăcut din punct de vedere vizual decât varianta metalică, dar mai puțin discret decât aparatul dentar din safir. Scopul său principal este corectarea poziției dinților, și necesită un tratament ortodontic care durează, în general, cel puțin 18 luni.

 • Este foarte puțin vizibil
 • Nu zgârie obrajii sau limba cum o pot face brackeții aparatului dentar metalic
 • Oferă un tratament ortodontic eficient și discret
 • Materialul din care sunt confecționați brackeții este rezistent
 • Brackeții aparatului sunt aproape de aceeași culoare cu dantura pacientului, arcul metalic fiind și el de culoare deschisă
 • Se pătează greu
 • Se fracturează greu
 • Este mai ieftin decât aparatul de safir sau aparatele invizibile
 • Oferă eficiență chiar și în cele mai complexe cazuri
 •  
 • Brackeții ceramici pot fi pătați de alimente care pătează, cafea, ceai, tutun, băuturi acidulate, ketchup sau muștar
 • Brackeții ceramici pot fi ușor fracturați sau ciobiți mai ales în cazul persoanelor care practică sporturi de contact
 • Tratamentul ortodontic poate dura mai mult decât în cazul celui metalic deoarece brackeții ceramici pot necesita o înlocuire mai frecventă
 • Costă mai mult decât aparatul dentar metalic

Care sunt etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar fix ceramic

Etapele tratamentului ortodontic cu un aparat dentar ceramic sunt următoarele:

Pentru inceput, medicul ortodont va evalua neÎn primă fază pacientul merge la consultație unde medicul ortodont o să examineze situația inițială și va recomanda un tratament.

Urmează planul de tratament după realizarea unor investigații și completarea unei fișe medicale. Pacientul primește un diagnostic și alternative de tratament alături de detalii tehnice, financiare și temporale.

Se va monta aparatul dentar fix ceramic după igienizarea completă cu atenție la fiecare bracket pus pe suprafața curată și uscată a dintelui.

Pacientul va veni la control în cabinetul medicului ortodont odată la 4-6 săptămâni pentru a activa aparatul dentar.

Se vor îndepărta brackeții la final de tratament ortodont odată ce obiectivele sunt îndeplinite. Se va realiza o igienizare profesională.

Se poartă aparatul de contenție numit și gutieră pentru o scurtă perioadă pentru ca dinții să nu se deplaseze înapoi în postura inițială.

Cat timp trebuie sa port aparatul dentar ceramic?

Durata tratamentului cu orice tip de aparat dentar poate varia în funcție de complexitatea cazului și de nevoile individuale ale pacientului, dar în general, pacienții poartă un astfel de aparat timp de 1-2 ani.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Anca Gheorghe

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Ola Luqman

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr Andreea Paula Pădure Ortodonție și ortopedie dentofaciala-min

Dr. Andreea Paula Pădure

Ortodonție și Ortopedie Dento-Faciala

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog
Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Aparat dentar din ceramic vs. safir?

Aparatele dentare ceramice și cele din safir au caracteristici similare datorită brackeților care se camuflează în culoarea dinților naturali. Aceste opțiuni sunt concepute pentru a oferi eficiență și discreție în tratamentul ortodontic, îmbunătățind încrederea pacienților, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, aparatul dentar din safir este preferat de mulți datorită brackeților complet transparenți, care îl fac aproape invizibil. Costurile pentru aceste două tipuri de aparate sunt comparabile, și ambele oferă o durabilitate ridicată.

Un aspect notabil al aparatului dentar din safir este rezistența la pătare și capacitatea sa de a-și menține culoarea constantă, în timp ce aparatul ceramic poate fi afectat de alimente sau băuturi care pătează. Ambele variante sunt ideale pentru pacienții care doresc tratamente ortodontice eficiente și discrete.

Aparatul dentar ceramic oferă rezultate eficiente într-o perioadă de 18-24 luni, în funcție de complexitatea cazului. În general aparatul dentar din safir este purtat pentru o perioadă de 18 luni.

Aparatul dentar din ceramică este mai ieftin decât cel din safir datorită materialului din care sunt confecționați brackeții. Pentru a alege un aparat dentar ceramic sau safir, prețul este de cele mai multe ori factorul decisiv. Prețul unui aparat dentar din ceramică pe o arcadă începe de la 3000 lei.

Diferenta dintre aparatul dentar ceramic si cel metalic

Comparând aparatul dentar ceramic cu cel metalic, prima diferență evidentă este materialul utilizat: ceramică versus metal. Aparatele dentare ceramice sunt mai puțin vizibile decât cele metalice. Brackeții aparatului dentar ceramic pot avea culoarea albă, similară cu nuanța dinților naturali sau pot avea diverse grade de transparență.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Datorită culorii, cel mai des pacienții aleg aparatul dentar ceramic. Ambele tipuri de aparate sunt fixe, deci nu pot fi îndepărtate decât de medicul specialist ortodont. Pacienții sunt de părere că aparatul dentar ceramic este mai confortabil de purtat decât cel metalic. Materialul ceramic nu este abraziv, deci nu irită gingiile sau obrajii cum o fac brackeții metalici.

În cazul aparatului dentar ceramic pacientul poate alege culoarea, pe când brackeții metalici vin într-o singură culoare. Elasticele aparatului din ceramică vin în aproape orice culoare. Dacă brackeții metalici pot interfera cu examenele imagistice, radiografie, RMN, brackeții ceramici produc o interferență mai redusă a semnalului. Aparatul dentar ceramic este ușor mai scump decât cel metalic.

O diferență aparat dentar ceramic și metalic este că aparatul dentar ceramic nu este la fel de rezistent precum cel metalic, iar brackeții din ceramică se pot fractura mai ușor decât cei metalici. Îndepărtarea brackeților de pe suprafața dintelui poate fisura sau fractura smalțul dintelui.

La întrebarea “cât durează” răspunsul este mai complex decât o cifră. Tratamentul cu un aparat dentar ceramic durează între 18-36 luni, în funcție de complexitatea cazului. Da, tratamentul poate dura mai mult decât în cazul aparatului dentar metalic deoarece brackeții ceramici sparți vor fi inlocuiți la fiecare ședință, fapt care extinde perioada de tratament.

Prețul aparatului dentar ceramic este mai mare decât în cazul celui metalic: 3000 lei, respectiv 2100 lei. Fiecare aparat dentar vine cu avantaje și dezavantaje.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar ceramic

Aparatele dentare ceramice necesită o igienă corespunzătoare pentru a asigura rezultatele dorite. Această igienă include:

 • Periajul dinților după fiecare masă și utilizarea aței dentare pentru eliminarea resturilor alimentare care ar putea păta aparatul dentar.
 • Evitarea consumului de alimente și băuturi care pot păta sau decolora brackeții aparatului dentar. Aici se includ roșiile, vinul, cafeaua, ceaiul, băuturile carbogazoase, ketchup și muștarul.
 • Renunțarea la fumat, deoarece acest obicei lasă pete galbene pe dinți și pe aparatul dentar.
 • Folosirea cu precauție a pastei de dinți pentru albire, deoarece aceasta poate face dinții din jurul brackeților să devină mai albi decât restul dinților.
 • Programarea la medicul ortodont pentru controale regulate și înlocuirea brackeților ceramici sau a legăturilor elastice pătate.

INTREBARI FRECVENTE

O veste bună este faptul că aparatele dentare din ceramică nu se vor păta prea ușor, dar legăturile elastice utilizate pentru fixarea brackeților de arc se pot păta.

Nu. Rezultatul este permanent. Totuși pentru a-l putea menține, pe o perioadă scurtă de timp este recomandată purtarea gutierei pe timp de noapte.

În funcție de ce consideră medicul ortodont, vei merge la cabinet la control o dată la 4-6 săptămâni.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button