🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Aparat dentar safir

Zâmbetul nostru este o carte de vizită personală și reflectă multe aspecte ale personalității noastre. Aspectul dinților, dacă este sănătos și armonios, poate contribui semnificativ la crearea unei impresii pozitive. În schimb, dinții neglijați, strâmbi sau deteriorați pot lăsa o impresie nepotrivită asupra noastră în ochii celor din jur.

Mai mult decât aspectul estetic, sănătatea dinților este un indicator crucial al bunăstării noastre generale. O dantură sănătoasă nu doar sporește atractivitatea, ci și susține funcționarea corectă a sistemului digestiv. Pe de altă parte, problemele dentare netratate pot evolua în afecțiuni serioase. Durerea dinților sau prezența cariilor pot duce la complicații de sănătate. Pentru cei care se confruntă cu probleme precum poziționarea incorectă a dinților sau dinți separați, există o soluție – aparatul dentar safir.

Tratamentul cu aparat dentar safir este un proces care durează cel puțin 12 luni, dar rezultatele obținute sunt remarcabile, aducând îmbunătățiri semnificative în estetică și sănătatea orală.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este aparatul dentar din safir?

Aparatul dentar din safir reprezintă o inovație remarcabilă în lumea ortodonției. Acest dispozitiv ortodontic fix se evidențiază printr-o durabilitate excepțională, depășind cu mult variantele ceramice sau metalice. Principala sa caracteristică revoluționară constă în abilitatea de a deveni aproape invizibil, datorită utilizării brackeților confecționați din monocristale de safir. Safirul nu permite luminii solare să treacă prin el și, în plus, se adaptează rapid nuanței naturale a dinților.

Safirul, ca material, este cunoscut pentru duritatea sa notabilă, atingând un nivel impresionant de 9 pe scara Mohs. Această caracteristică a safirului îl poziționează ca o opțiune de vârf pentru tratamentele ortodontice, oferind performanțe excepționale.

Aparatul dentar din safir este montat pe partea exterioară a dinților, iar discreția sa îl face alegerea ideală pentru persoanele care acordă o importanță deosebită aspectului lor și doresc să evite ca prezența unui aparat dentar să fie evidentă în interacțiunile lor zilnice.

 • Rezistență ridicată – materialul din care este confecționat este de vină.
 • Rezultate excelente – poate corecta și cele mai complexe anomalii de tip dentar
 • Confortabil – pacientul nu va simți niciun disconfort datorită materialul biocompatibil. Nu creează alergii.
 • Aproape invizibil – brackeții din safir nu permit refracția luminii și adoptă culoarea dinților naturali.
 • Culoare constantă – culoarea brackeților nu va suferi modificări.
 • Nu afectează în niciun fel încrederea în sine sau viața socială datorită invizibilității.
 • Universal – poate fi aplicat oricărui tip de pacient, indiferent de probleme sau vârstă.
 • Oferă o mușcătură perfect echilibrată și comodă.
 • Elimină problemele – durerile articulare, boala parodontală sau cariile dentare vor dispărea.
 • Arcul metalic ce susține brackeții va fi vopsit în alb pentru a nu se vedea.
 • Mai vizibil decât alte opțiuni, ceea ce îl face o variantă mai puțin estetică;
 • Poate provoca la început un disconfort mai mare decât alte variante, însă acesta dispare după maximum a doua săptămână de purtare;
 • Necesită o igienă orală corespunzătoare, mai precis spălarea pe dinți imediat după fiecare masă.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Rezultatele tratamentului cu aparat dentar din safir - inainte si dupa

Pentru a înțelege ce fel de rezultate oferă un aparat dentar din safir, consultă imaginile alaturate.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Inainte

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Dupa

Care sunt etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar din safir

Pentru a înțelege ce fel de rezultate oferă un aparat dentar din safir, consultă imaginile alaturate.

Consultația

Planul de tratament

Montarea aparatului dentar

Controlul periodic

Purtarea aparatului de contenție

Îndepărtarea brackeților

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Anca Gheorghe

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Ola Luqman

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr Andreea Paula Pădure Ortodonție și ortopedie dentofaciala-min

Dr. Andreea Paula Pădure

Ortodonție și Ortopedie Dento-Faciala

Cat costa aparatul dentar din safir - Pret

Prețul aparatului dentar diferă în funcție de materialul folosit și de numărul de dinți pe care îi afectează. Prețul aparatului dentar per arcadă este în mod evident mai mic decât cel pentru ambele arcade.

albirea dintilor 2
Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Aparat dentar din safir sau aparat dentar metalic?

Alegerea dintre aparatul dentar din safir și cel metalic reprezintă o decizie personală și depinde de preferințele fiecărui pacient. Aparatul dentar din safir se distinge prin aspectul său estetic superior, deoarece brackeții săi nu lasă lumina să treacă și se camuflează cu culoarea naturală a dinților. Atât aparatul dentar din safir, cât și cel metalic sunt la fel de durabile, datorită utilizării materialelor rezistente și a unei structuri robuste de bază.

Ambele tipuri de aparate sunt de tip fix și pot fi îndepărtate doar de către medicul ortodont. Ele oferă rezultate similare, datorită aplicării constante și consecvente a presiunii pe dinții pacientului, contribuind la corectarea danturii într-un mod eficient.

Din punct de vedere estetic, aparatul dentar din safir este considerat unul dintre aparatele dentare aproape invizibile montate pe suprafața exterioară a dinților. Brackeții din safir sunt dificil de observat datorită faptului că sunt translucizi și preiau culoarea dinților naturali.

Mai mult, finisajul aparatului dentar safir și șlefuirea fac din el o opțiune confortabilă pentru pacienți. Brackeții urmăresc forma dintelui și se potrivesc perfect cu acesta. Safirul este un material biocompatibil care reduce aproape de zero riscurile apariției unor alergii sau reacții adverse.

Ambele aparate dentare sunt la fel de rezistente.

Aparatul dentar din safir este mai frecvent ales de către pacienți datorită esteticii ridicate. Totuși materialul din care este confecționat va determina apariția unei fricțiuni între sistemul de prindere și brackeți, astfel tratamentul extinzându-se cu o lună față de perioada tratamentului cu un aparat dentar metalic.

Aparatul dentar din safir are un preț ce poate varia în funcție de numărul de dinți pe care îi vizează. De aceea, prețul aparatului dentar fix pe o arcadă este mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Aparat dentar din safir sau ceramic?

Mulți pacienți se confruntă cu dilema alegerii între aparatul dentar din safir și cel ceramic. Ambele tipuri de aparate împărtășesc un aspect asemănător, deoarece brackeții lor se integrează armonios cu dinții naturali, oferind astfel un nivel înalt de estetică.

Atât aparatul dentar din safir, cât și cel ceramic sunt dispozitive ortodontice fixe care necesită purtare pentru o perioadă de 1-2 ani, în funcție de particularitățile danturii fiecărui pacient. Acestea oferă rezultate funcționale și estetice remarcabile, indiferent de complexitatea cazului.

Ambele tipuri de aparate sunt potrivite pentru pacienți de toate vârstele și sunt eficiente în tratamentul problemelor dentare complexe. Diferența principală constă în preț, cu aparatul dentar din safir pornind de la 4800 lei, iar cel ceramic de la 4500 lei. Cu toate acestea, diferențele de cost sunt minime, iar alegerea se bazează, în primul rând, pe preferințele estetice ale pacientului.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog
Fiecare tip de aparat poate fi purtat pe o perioadă de 12-24 luni în funcție de problemele dentare pe care ar trebui să le rezolve. De regulă un aparat dentar din safir este purtat un an și jumătate, pe când cel ceramic poate fi purtat 1-2 ani. Fiecare pacient este diferit, iar nevoile sale pot fi evaluate corect doar de medicul dentist.

Aparatul dentar din safir este extrem de rezistent deoarece safirul are o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Ca exemplu, o lamă de cuțit are o duritate de 5.5.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar din safir

În perioada de tratament cu aparat dentar din safir, menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială. Aceasta implică:

 • Perierea zilnică a dinților cu o periuță dentară dotată cu filamente mai lungi și utilizarea unei paste de dinți care conține fluor.
 • Curățarea dinților cu ajutorul unei periuțe interdentare și utilizarea aței dentare.
 • Programarea unei igienizări profesionale la cabinetul stomatologic la intervale de 3-4 luni, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

INTREBARI FRECVENTE

Da, spre deosebire de brackeții confecționați din alte materiale, aceștia nu își modifică deloc culoarea.

Nu. Deși dinții vor avea tendința de a se mișca spre poziția lor obișnuită, medicul îți poate recomanda purtarea unei gutiere din plastic transparent pe timpul nopții pentru a menține rezultatele obținute.

Față de aparatul dentar metalic ar trebui purtat cu aproximativ o lună mai mult.

Aparatul dentar se va verifica lunar sau o dată la 4-6 săptămâni în funcție de ce păreri are medicul ortodont.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button