Coroana dentara ceramica

Din zirconiu, ceramică sau metal, coroanele dentare reprezintă lucrări protetice utilizate pentru a restabili aspectul și funcționalitatea dinților afectați. În cadrul proteticii dentare, coroanele dentare sunt esențiale pentru tratamentul dinților care au suferit deteriorări prea extinse pentru a putea fi restaurați cu plombe.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce sunt coroanele dentare din ceramica?

Coroanele dentare din ceramică reprezintă un tratament premium, recunoscut pentru aspectul lor extrem de asemănător cu dinții naturali. Ceramica se distinge prin transluciditate și biocompatibilitate, făcând din aceste coroane opțiunea ideală din punct de vedere estetic și funcțional. Cu toate acestea, coroanele dentare pot fi confecționate și din compozit, zirconiu sau dintr-o combinație de metal și ceramică.

Ceramica dentara: proprietati si calitati?

Coroanele dentare din ceramică sau porțelan reprezintă o alegere premium pentru restaurarea dinților. Acestea au un aspect foarte asemănător cu dinții naturali, oferind în același timp o durabilitate crescută și o funcționalitate deosebită. Ceramica dentară sau porțelanul dentar a revoluționat domeniul proteticii dentare acum mai mulți ani, aducând o serie de beneficii esențiale pentru sănătatea orală.

Compusă din caolin, cuarț și feldspat în proporții variate, ceramica dentară este apreciată în stomatologie pentru capacitatea sa de a reda aspectul natural al dinților. De asemenea, acest material este bine tolerat de organism, minimizând riscul de reacții alergice sau iritații, cum ar fi cel produs de metale.

Cat costa coroana dentara din ceramica? Afla care este pretul!

Costul unei coroane dentare din ceramică este mai mare decât cel al altor materiale, precum zirconiu sau metal, din cauza calității superioare și a aspectului extrem de asemănător cu dinții naturali pe care îl oferă. Prețurile pentru coroanele din ceramică pornesc de la 1600 de lei, reprezentând o investiție în sănătatea și confortul pacienților.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Tipuri de lucrari dentare ceramice

Ceramica dentară este cel mai rezistent și estetic material utilizat în protetică, însă atunci când vine vorba de lucrări mai complexe, nu reușește să aibă suficientă susținere - așa apar coroanele dentare pe diverse suporturi.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

 • estetica premium prin transluciditatea naturală a ceramicii;
 • biocompatibilitate garantată, fără riscul alergiilor sau iritațiilor;
 • proces rapid, pentru că pot fi realizate și într-o singură ședință, prin tehnologia CAD/CAM; 
 • armonizarea fizionomiei;
 • refacerea completă a dintelui, atât estetic, cât și funcțional; 
 • acomodare rapidă; 
 • reluarea funcției masticatorii; 
 • recuperarea confortului psihic.
 • rezistența în timp: deși sunt mai estetice, coroanele dentare ceramice sunt mai puțin rezistente decât cele metalo-ceramice; 
 • prețul este unul ridicat, datorită esteticii premium pe care o oferă.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. CLAUDIA CATANA

Dr. Claudia Catana

Medic Stomatolog
Specialist Protetica Dentara

Dr. Flavia Boiangiu

Medic Stomatolog

Care sunt etapele implementarii unei coroane dentare din ceramica?

Pentru a obține o coroană dentară din ceramică, pacientul trebuie să parcurgă două etape distincte în cabinetul stomatologic. Prima etapă implică consultarea inițială și aplicarea unei coroane dentare provizorii, astfel încât pacientul să nu rămână fără dinți în perioada de confecționare a coroanei definitive.

Cea de-a doua etapă presupune fixarea coroanei dentare permanente, care reprezintă o soluție complet funcțională și estetică. Tehnologia CAD/CAM permite chiar realizarea coroanelor dentare în doar o oră, oferind pacienților dinți funcționali într-un timp foarte scurt.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog
Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Coroana metalo-ceramica versus ceramica pe suport de zirconiu

Coroanele dentare din ceramică pe suport de zirconiu se evidențiază prin biocompatibilitatea lor crescută, spre deosebire de coroanele metalo-ceramice, care pot declanșa reacții chimice nedorite în cavitatea orală, inclusiv alergii severe.

În plus, coroanele din ceramică pe suport de zirconiu oferă un aspect deosebit de estetic, cu o similitudine remarcabilă față de dinții naturali, în timp ce coroanele metalo-ceramice pot prezenta o porțiune vizibilă din metal, cu o estetică mai puțin plăcută. De asemenea, procedura de pregătire a coroanelor metalo-ceramice implică o mai mare pierdere de țesut dentar în comparație cu coroanele din ceramică.

Este important de menționat că, deși coroanele metalo-ceramice se evidențiază prin durabilitatea lor pe termen lung, ele sunt, în general, mai accesibile din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, coroanele din ceramică pe suport de zirconiu, care oferă un nivel superior de estetică, vin la un preț mai ridicat, datorită avantajelor pe care le aduc.

Intrebari frecvente

Dacă încă nu știi pentru care tip de coroană dentară vei opta și nici ce presupune tratamentul propriu-zis, iată răspunsurile la câteva dintre cele mai întâlnite întrebări legate de coroanele dentare:

Coroanele dentare ceramice nu au nevoie de o îngrijire aparte, ci doar de periajul dentar riguros, corect, realizat de două ori pe zi; dincolo de asta, pacientul trebuie să viziteze cabinetul specialistului cel puțin odată la șase luni, pentru a se asigura că tratamentul funcționează corespunzător.

Dinții naturali se îngălbenesc în timp, însă acest lucru nu e valabil și pentru coroanele dentare ceramice; acestea își păstrează culoarea ani de zile, nefiind afectate de cafea, vin roșu, ceai sau fum de țigară.

Rezistența în timp a coroanelor dentare ceramice depinde de cât de bine are pacientul grijă de noii dinți, dar și de stilul de viață, traumatismele la care poate fi dantura supusă, obiceiurile vicioase etc. Dacă dinții sunt îngrijiți corespunzător, coroanele dentare ceramice rezistă și până la 15 și chiar 20 de ani, fără ca trecerea timpului să afecteze estetica sau funcționalitatea coroanei.

Atunci când dinții afectați se află în zona frontală sau laterală, coroanele dentare din ceramică sunt soluția optimă de tratament, întrucât asigură estetica premium de care avem nevoie în zonele vizibile ale danturii. În afară de asta, iată situațiile în care ai nevoie de o coroană dentară din ceramică:

 • dacă ai implant dentar; 
 • dacă ai un pivot dentar inserat pe o rădăcină;
 • dacă este nevoie de un tratament complex, din care coroana dentară este doar o etapă; 
 • dacă dinții frontal au tratament de canal
 • atunci când cariile dentare ți-au distrus mare parte din dinte; 
 • atunci când ai pretenții estetice ridicate de la dantură.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button