Aparat dentar invizibil (incognito)

Preturi, Tipuri si Informatii Utile

Un zâmbet frumos nu se traduce doar prin o dantură impecabilă, ci și prin îmbunătățirea stării noastre psihice și o mai bună interacțiune cu cei din jur. Atunci când suntem nemulțumiți de aspectul dinților noștri, avem tendința de a zâmbi mai puțin. Această inhibare a expresiei noastre afectează încrederea în sine și modul în care ne relaționăm cu ceilalți. De aceea, este important să lucrăm la transformarea zâmbetului nostru într-o operă de artă, perfectă din toate punctele de vedere.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este aparatul dentar invizibil?

Comparativ cu trecutul, când aparatul dentar era adesea perceput ca o povară din cauza aspectului său, stomatologia modernă a evoluat în acest sens. Astăzi, aparatul dentar invizibil aduce aceleași beneficii ca variantele clasice, dar cu un plus important: este complet invizibil pentru ceilalți.

Opțiunile disponibile sunt variate, precum aparatul dentar lingual, cel din safir sau sistemele precum Invisalign. Indiferent de alegerea ta împreună cu specialistul stomatolog, efectuarea tratamentului cu una dintre aceste variante aduce îmbunătățiri semnificative atât din perspectiva esteticii cât și a funcționalității danturii. Aparatul dentar invizibil reprezintă o soluție stomatologică premium, cu adevărat estetică, ce conferă o stare de bine remarcabilă chiar dacă rămâne complet invizibil pentru cei din jur.

Cand este necesara purtarea unui aparat dentar si de ce?

Departe de a fi un moft, purtarea unui aparat ortodontic este o necesitate care apare atunci când ne confruntăm cu:

 • dinți strâmbi
 • dinți spațiați
 • dinți înghesuiți 
 • mușcătură incorectă.

Cand stii ca ai nevoie de tratament ortodontic?

De cele mai multe ori, medicul stomatolog generalist îți va recomanda un consult ortodontic, atunci când sesizează o malpoziție dentară. Iată câteva semne care te îndrumă către consultul specialistului:

 • aliniere incorectă a dinților;
 • dinții din față sunt mult prea proeminenți;
 • în cazul copiilor – întârzierea erupției dinților definitivi;
 • spații interdentare; 
 • bărbie foarte proeminentă;
 • mușcătura este incorectă.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Tipuri de aparate dentare invizibile

Dacă vei opta pentru un aparat dentar invizibil, ai la dispoziție trei opțiuni: aparat dentar incongnito, aparat dentar transparent invisalign și aparat dentar din safir sau ceramic. Împreună cu medicul ortodont vei alege tratamentul potrivit pentru necesitățile, dorințele și bugetul tău.

Cat costa aparatul dentar invizibil? Pret

Când vine vorba despre cat costa un aparat dentar invizibil, este important de știut că prețul variază în funcție de tehnologia folosită și de amploarea malocluziilor dentare. Cu cât tehnologia folosită este mai modernă – precum în cazul invisalign – cu atât prețul final va fi mai ridicat, însă un tratament ortodontic nu trebuie privit ca o cheltuială, ci ca pe o investiție în sănătate și confort psihic.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Anca Gheorghe

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Ola Luqman

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr Andreea Paula Pădure Ortodonție și ortopedie dentofaciala-min

Dr. Andreea Paula Pădure

Ortodonție și Ortopedie Dento-Faciala

Beneficiile aparatului dentar invizibil (Incognito)

Aparatul dentar incognito este soluția pentru care optează din ce în ce mai mulți pacienți care își doresc rezultate eficiente într-un timp moderat, dar și o estetică desăvârșită pe toată durata tratamentului. Aparatul dentar incognito vine cu o serie de beneficii:

 • insesizabil pentru cei din exterior;
 • localizarea sa elimină riscul deteriorării smalțului;
 • precizie sporită, fiind un aparat complet personalizat;
 • mult mai confortabil decât alte variante de tratament;
 • riscul apariției cariilor este mult mai scăzut;
 • este 100% biocompatibil, fiind realizat din materiale prețioase; 
 • este potrivit pentru majoritatea pacienților și majoritatea malocluziilor dentare.

Exista dezavantaje in cazul aparatului dentar invizibil?

Deși dacă este aplicat corect aparatul ortodontic lingual nu are dezavantaje, trebuie să ținem cont în alegerea noastră de câteva aspecte:

 • fiind o soluție modernă, premium și estetică, costul final al tratamentului este mai crescut;
 • perioada de acomodare este de maximum o lună, timp în care dificultățile de vorbire sunt firești; 
 • limba poate fi iritată în timpul mâncatului sau vorbirii.

Etapele tratamentului cu aparatul dentar invizibil (Incognito)

Dinții impecabili nu se construiesc într-o noapte. Iată care sunt etapele pe care le vom parcurge împreună pentru ca dinții lor să atingă cea mai bună formă a lor: Acomodarea fizică se referă la acceptarea disconfortului care vine după câteva ore de la montarea aparatului dentar și la impresia că nu poți închide gura.

Consultația inițială și planul de tratament.

Pentru început, medicul ortodont va examina situația inițială și va aprecia necesitatea aplicării unui tratament ortodontic. După ce vei realiza o serie de investigații și fișe medicale, vei avea parte de un diagnostic concret, dar și de alternativele de tratament. Vei opta pentru varianta care ți se potrivește din punct de vedere tehnic, financiar și temporal.

Amprentarea.

Aparatul dentar incognito este un tratament 100% personalizat, astfel că medicul specialist îți va realiza amprentele arcadelor. Ulterior, brackeții vor fi confecționați în laboratorul dentar, fiind de o precizie absolută.

Ședința de montare.

Brackeții vor fi montați după o igienizare completă și riguroasă; fiecare bracket al aparatului este aplicat pe dinții curățați și uscați în totalitate.

Îndepărtarea brackeților.

După ce obiectivele tale au fost îndeplinite și dinții sunt mai frumoși și sănătoși ca niciodată, brackeții sunt îndepărtați și specialistul realizează o igienizare profesională.

Purtarea aparatului de contenție.

Pentru o perioadă de câteva luni, vei fi nevoit să porți un aparat de contenție, de menținere. Acesta asigură că dinții tăi vor rămâne în poziția dorită și nu vor reveni la starea inițială.

Cat timp trebuie purtat aparatul dentar invizibil?

Perioada de purtare a aparatului dentar invizibil variază de la un pacient la altul, deoarece fiecare persoană are particularitățile sale dentare unice. Durata tratamentului depinde de gravitatea problemelor dentare și de obiectivele individuale ale pacientului.

Cu toate acestea, aparatul dentar invizibil oferă un avantaj notabil: acest tratament are, în general, o durată mai scurtă în comparație cu aparatul dentar tradițional, deoarece este personalizat în totalitate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Aparatul dentar invizibil vs. aparatul clasic

Atât aparatul dentar invizibil, cât și cel clasic vin cu o serie de avantaje. Însă propunem să aprofundăm diferențele dintre cele două soluții de tratament în funcție de mai multe aspecte:

 • Vizibilitate: brackeții aparatului lingual sunt atașați în partea interioară a dinților, fiind complet invizibili. În cazul aparatului clasic, brackeții sunt vizibil. Datorită poziționării, aparatul incognito aduce zero riscuri de carii, în timp ce aparatul dentar clasic are un risc mare de apariție a acestora;
 • Personalizare: aparatul dentar invizibil este 100% personalizat, în timp ce brackeții clasici sunt standardizați;
 • Controalele ulterioare: aparatul incognito necesită controale mai dese față de aparatul clasic; 
 • Durata tratamentului: perioada de tratament este mai scăzută în cazul aparatului invizibil față de cel clasic;
 • Cost: prețul aparatului dentar incognito este mai crescut decât în cazul celor clasice. 

Aparatul dentar Incognito vs. Invisalign

Două aparate dentare complet invizibile, alegerea între incognito și invisalign poate fi dificilă, însă trebuie să avem în vedere mai multe aspecte:

 • Tehnologia: incognito funcționează ca un aparat dentar clasic, însă brackeții sunt montați în partea din spate. Invisalign este format din alignere ortodontice, adică niște gutiere transparente, personalizate și detașabile;
 • Confort: ambele sunt variante complet confortabile, însă Incognito poate irita limba și afecta vorbirea la început, în timp ce Invisalign nu vine cu aceste dezavantaje; 
 • Controalele ulterioare: vizitele la ortodont sunt mai dese în cazul pacienților cu aparat lingual; 
 • Restricții: Incognito impune unele restricții alimentare, în timp ce Invisalign permite consumul de orice aliment, atât timp cât gutierele sunt date jos;
 • Disciplină: în timp ce Incognito rămâne fixat pe dantură, Invisalign este detașabil, iar tentația de a-l da jos frecvent este una mare; însă, pentru ca el să aibă rezultate, trebuie purtat cel puțin 22 de ore pe zi, astfel încât trebuie să ne autodisciplinăm în acest sens.

Aparatul dentar metalic vs. aparatele dentare invizibile ceramice sau safir

Aparatele dentare (aproape) invizibile din ceramică sau safir vin ca un aparat ortodontic tradițional, și totuși inovator; funcționând pe aceleași principii ca un aparat metalic, între cele două categorii putem remarca totuși o serie de diferențe:

 • Estetică: aparatul dentar din safir / ceramic vine ca o soluție mult mai estetică decât aparatul metalic; transluciditatea brackeților îi face aproape imposibil remarcat din exterior;
 • Confort: în cazul aparatului dentar metalic există riscul unui disconfort la purtare, în timp ce varianta din safir elimină acest risc, având un finisaj și o șlefuire impecabile; 
 • Riscuri: aparatul dentar metalic poate provoca alergii și reacții adverse, în timp ce aparatul dentar din safir / ceramic este mult mai biocompatibil, iar reacțiile adverse sunt reduse;
 • Rezistență: fiind realizat dintr-un material dur, aparatul dentar metalic are o rezistență mai crescută decât cel din safir / ceramică;
 • Cost: aparatul dentar metalic este o soluție de tratament mai accesibilă decât cel din safir sau ceramic.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Recomandari privind igiena orala cu aparatul dentar invizibil

Purtarea unui aparat dentar vine ca o responsabilitate în plus: pentru un rezultat de care să fii mândru cu adevărat, un rezultat care să îți sporească nu doar sănătatea, ci și încrederea în sine, este important să respecți câteva recomandări privind igiena orală cu aparatul dentar invizibil:

 • igiena orală trebuie să fie riguroasă, pentru a nu se acumula resturi de alimente între dinți; 
 • periajul oral trebuie făcut după fiecare masă;
 • alături de ața dentară și apa de gură, în rutina ta trebuie să își facă loc și periuța interdentară; 
 • trebuie să porți mereu un kit de igienă cu tine, pentru a te putea curăța după fiecare masă în oraș.

Intrebari si raspunsuri

Pe lângă „ce inseamna incognito?” si „cat costa un aparat dentar invizibil?”, știm că o sumedenie de întrebări te încearcă, așa că ți-am pregătit răspunsuri pentru cele mai întâlnite dintre ele:

 • Aparatul dentar invizibil poate fi aplicat începând cu vârsta de 13 ani, deci și pentru copii, și pentru adulți, indiferent de vârsta acestora. În timp ce aparatul dentar metalic poate fi aplicat de la orice vârstă, pentru cel lingual este recomandat ca pacientul să aibă minim 13 ani.
 • Oricine își dorește o dantură îmbunătățită – dacă dinții tăi nu sunt în forma lor cea mai bună și își dorești modificări la nivelul poziției lor, dar vrei o soluție estetică și transparentă, ești pacientul ideal pentru un aparat dentar incognito.
 • Felul în care organismul nostru reacționează la aparat dentar diferă. Cei mai mulți pacienți nu au simțit dificultăți de vorbire în timpul purtării aparatului, însă există posibilitatea de a ne confrunta cu oarecare dificultăți de dicție, însă acestea dispar în primele zile.

  Tratamentul cu aparat dentar incognito impune de la sine o perioadă de acomodare, de maximum două săptămâni – după ce te-ai obișnuit cu aparatul lingual, nu va exista niciun fel de disconfort în vorbire și pronunție.

 • La fel ca în cazul pronunției, începutul tratamentului cu aparat incognito poate genera oarecare disconfort: există posibilitatea ca limba să se simtă iritată în timpul vorbirii sau masticației, însă medicul ortodont îți va prescrie o ceară dentară sau un gel special, care elimină acest disconfort.
Vizita la specialist trebuie efectuată în fiecare lună, pentru a se înregistra progresul la care s-a ajuns, dar și pentru a mări presiunea aplicată asupra dinților. Dacă vei merge mai rar la control, progresul va întârzia să apară, pentru că nu va avea loc activarea aparatului dentar fix, iar dinții tăi vor rămâne în aceeași poziție.
Dieta nu suferă schimbări atunci când porți aparat dentar lingual. Te poți bucura în continuare de mâncărurile și băuturile favorite, însă este indicat să te ferești de alimentele foarte tari sau lipicioase, pentru că acestea se pot lipi de brackeții aparatului dentar.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button