🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Sinus Lift

Ce este, cum se realizează și care sunt reacțiile

Pierderea unui dinte natural poate declanșa modificări semnificative în cavitatea bucală, cu posibila diminuare a masei osoase alveolare. În cazul afecțiunilor severe, precum boala parodontală, pierderea osoasă poate deveni extinsă. Micșorarea volumului osului în zona sinusurilor maxilare poate compromite inserția eficientă a unui implant dentar. Cu toate acestea, există soluții medicale disponibile.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este sinus lift?

Sinus Lift, cunoscut și ca ridicarea sinusului, reprezintă o intervenție chirurgicală efectuată la nivelul dinților superiori laterali, cu scopul de a restabili volumul osului deteriorat ca urmare a pierderii dinților. Acest proces are ca obiectiv crearea unei grosimi adecvate pentru a susține și a integra cu succes un implant dentar. Procedura implică ridicarea podelei sinusului prin intermediul unei mici deschideri efectuate în maxilar, urmată de aplicarea materialului de adiție osoasă.

În momentul în care apare pierderea unui dinte, procesul de atrofiere a osului alveolar începe. De aceea, specialiștii stomatologi recomandă montarea unui implant dentar în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni resorbția osoasă. În cazul în care resorbția deja a avut loc și nu există suficient os pentru implant, procedura de sinus lift devine o opțiune viabilă. Aceasta este desemnată în special pentru pacienții care doresc să refacă structura cavității bucale.

Cine poate apela la procedura de sinus lift?

Procedura de sinus lift este potrivită pentru pacienții care se confruntă cu pierderea osoasă, fie ca urmare a extracției dentare sau datorită prezenței rădăcinilor dinților laterali situați în zona sinusurilor maxilare. Aceasta poate fi realizată și pentru pacienții fără alte probleme grave de sănătate, care au suferit un tratament stomatologic anterior și caută soluții de refacere a structurii orale.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Când se impune procedura de sinus lift?

Procedura de sinus lift este necesară atunci când un pacient prezintă o cantitate insuficientă de os în maxilar pentru a susține cu succes un implant dentar. În cazul lipsei maselelor dentare, implantul dentar reprezintă adesea soluția ideală. Cu toate acestea, pentru cazurile în care osul este insuficient și nu poate oferi stabilitatea necesară pentru implant, procedura de sinus lift devine o opțiune vitală.

Cauzele deficitului de os

Osul maxilarului poate suferi degradare odată cu pierderea dinților, proces care începe aproximativ la 3 luni de la extracția dintelui.

Mai multe motive pot contribui la deficitul de os, cum ar fi afecțiuni inflamatorii ale cavității orale, boli congenitale, infecții sau traumatisme ale maxilarului. Lucrările protetice aplicate pe dinții naturali sau gingii și înaintarea în vârstă sunt de asemenea factori care pot influența scăderea masei osoase.

Pierderea osoasă poate duce la malnutriție, modificări estetice ale feței, precum obraji lăsați și buze retrase. Este esențial să se aplice un implant dentar cât mai curând posibil după pierderea unui dinte, pentru a preveni agravarea problemei și necesitatea ulterioară a adiției de os. Amânarea intervenției poate avea consecințe negative asupra sănătății dentare și a stării psihologice a pacientului.

Cât costă operația de sinus lift? Prețuri:

Costurile unei operații de sinus lift variază în funcție de tipul procedurii, de analizele necesare și de materialele folosite. Operația de sinus lift extern este mai dificilă decât cea internă, de aceea are un preț mai ridicat.

Implantologie

  • Sinus lift intern 2000 lei
  • Sinus lift extern 3000 lei

Sinus lift: tipuri

Osul maxilarului începe să se resoarbă în urma pierderii dinților, ceea ce duce la imposibilitatea inserării unui implant. Din această cauză se recurge la sinus lift. Intervenția de sinus lift poate fi externă sau internă și este utilizată pentru a mări cantitatea osului maxilar superior sau inferior, cu scopul inserării unui implant dentar.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. ALINA CRACIUN.- Medic Stomatolog Specialist Chirurgie Dento-Alveolara Practica Parodontologie Laserwebp

Dr. Alina Crăciun

Medic Stomatolog
Specialist Chirurgie Dento-Alveolara
Practica Parodontologie Laser

Dr Victor Stanciu- chirurgie buco-maxilo-faciala și implantologie-min

Dr Victor Stanciu

Chirurgie Buco-Maxilo-Faciala și Implantologie

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Materiale utilizate pentru sinus lift

Procedura de sinus lift necesită anumite materiale pentru a fi efectuată corect. Idealul este utilizarea propriului os al pacientului, deoarece acesta este biocompatibil în totalitate și promovează o regenerare optimă a țesuturilor. Cu toate acestea, acest lucru implică extragerea osului din altă zonă a corpului, adesea din zona bărbiei sau din maxilarul inferior. Acest proces necesită, în general, două intervenții chirurgicale, una pentru sinus lift și alta pentru prelevarea osului.

O altă opțiune pentru sinus lift implică utilizarea osului de la un donator uman, care este sterilizat și stocat în bănci de țesuturi. Acest os donat este bine acceptat de organism și nu necesită o a doua intervenție chirurgicală. Osul de origine umană acționează ca un schelet temporar până când osul natural se regenerează și se integrează eficient în organism. Există, de asemenea, materiale sintetice fabricate din fosfat de calciu, care au o textură similară cu cea a osului uman.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Plasmă bogată în trombocite

Plasma bogată în trombocite (PRP) reprezintă o metodă inovatoare care utilizează propriul sânge al pacientului pentru a accelera procesul de vindecare a osului. O mică cantitate de sânge este prelevată de la pacient, apoi este centrifugată pentru a separa plasmă îmbogățită în trombocite. Acest preparat este ulterior injectat în zona dorită. PRP accelerează procesul de vindecare osoasă și contribuie la reducerea durerilor postoperatorii. Un alt avantaj major constă în faptul că nu există riscul transmiterii de boli, iar gradul de compatibilitate este de 100%.

Cum se realizează procedura de sinus lift?

Procedura de sinus lift se realizează în trei etape și presupune examinarea medicală, pregătirea spațiului pentru implantul dentar și, în final, inserarea acestuia.

Pregatirea

Înainte ca operația de sinus lift să se realizeze, este necesară stabilirea stării de sănătate a sinusurilor pacientului. Pregătirea pentru procedura de sinus lift presupune consultul medical și realizarea radiografiei panoramice dentare pentru cartografierea maxilarului. În unele cazuri se efectuează și computerul tomograf pentru stabilirea dimensiunilor osului și pentru ca medicul să se asigure că nu există nicio patologie sinusală. În felul acesta, el va putea realiza un plan de tratament.

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală de sinus lift presupune realizarea unei mici perforații în gingie, care pătrunde osul maxilar și apoi membrana sinusului printr-o ușoară incizie. Medicul chirurg folosește un instrument special, cu ajutorul căruia ridică mucoasa sinusului maxilar și crează un spațiu în care se inserează materialul osos, cu rol de susținere al implantului dentar. Această operație nu este non-invazivă și durează aproximativ o oră.

Inserarea implantului

După ce s-a creat spațiu pentru materialul de adiție, în locul format, se poate insera materialul de adiție osoasă. În unele cazuri, plasarea implantului dentar se realizează în timpul intervenției chirurgicale, însă cel mai frecvent aceasta se efectuează ulterior și este urmată de confecționarea coroanei ceramice. Integrarea implantului dentar poate dura până la 6 luni, apoi se pot adăuga coroane sau proteze. Aplicarea protezei se poate face imediat, dar sunt și cazuri în care sunt necesare analize ale efectelor tratamentului.

Recuperarea după sinus lift: Indicații și sfaturi

După intervenția de sinus lift, pacienții pot resimți un disconfort ușor, care poate fi asociat cu sângerare sau inflamație. Pentru a asigura o recuperare rapidă, respectarea sfaturilor medicului este esențială. Evitați consumul de lichide și alimente fierbinți, tari sau picante și asigurați-vă că beți suficiente lichide. Masticația în zona operației trebuie evitată.

În ceea ce privește igiena orală, în ziua intervenției este contraindicată clătirea gurii, dar, începând cu ziua următoare, se poate folosi apă de gură și relua periajul, evitând zona grefei. Renunțați la fumat timp de cel puțin două săptămâni după operație și evitați activitățile fizice intense și sporturile subacvatice. Cu toate acestea, plimbările ușoare pot ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Dacă este necesar, luați medicamente antiinflamatoare, analgezice sau antibiotice pentru a preveni infecțiile.

În primele zile după intervenție, poate apărea sângerare ușoară. Aceste mici sângerări nazale sunt rezultatul posibilelor leziuni ale mucoasei sinusale în timpul operației și, de obicei, se opresc în câteva zile. Unele umflături pot să apară după procedură, iar aplicarea de comprese reci pe obraji în primele două zile poate ajuta. Este important să nu dormiți pe partea unde a avut loc intervenția cel puțin o săptămână, până când vindecarea este completă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Este dureroasă operația de sinus lift?

Intervenția de sinus lift se desfășoară sub anestezie locală, oferind o experiență lipsită de durere. În cazuri rare, pacienții pot resimți dureri minore după operație, care pot fi ușor gestionate cu ajutorul unui analgezic recomandat de medic.

Contraindicații și Restricții în Cazul Sinus Lift

Contraindicațiile pentru procedura de sinus lift sunt similare cu cele pentru orice altă intervenție chirurgicală, incluzând probleme de sănătate precum insuficiență cardiacă, afecțiuni cronice, boli oncologice, tulburări de coagulare a sângelui, sinuzită, polipi, rinită alergică sau cronică, sau sinusuri foarte apropiate.

În perioada postoperatorie, respectarea unor recomandări și restricții este esențială pentru o recuperare eficientă. Aceste restricții, care trebuie urmate timp de cel puțin o lună după intervenție, includ evitarea înotului, a zborului și a activităților sportive intense.

De asemenea, este recomandat să evitați suflarea nasului, tușirea sau strănutul cu gura închisă, pentru a menține stabilitatea materialului osos și a preveni potențiale complicații.

Complicațiile operației de sinus lift

În general, procedura de sinus lift are o rată de succes de până la 97%. Cu toate acestea, pot apărea complicații rare, cum ar fi infecții, sinuzită sau disconfort. Una dintre cele mai frecvente complicații este perforarea mucoasei sinusale în timpul procedurii, dar aceasta poate fi gestionată de către medic printr-un pansament sau adiție de țesut deasupra leziunii. Uneori, este necesară o a doua intervenție pentru a permite mucoasei sinunale să se vindece, sporind șansele de succes ale procedurii. De asemenea, pacienții ar trebui să fie atenți la semnele de avertizare, cum ar fi sângerări prelungite, durere persistentă, vărsături sau febră, și să consulte imediat medicul stomatolog în astfel de cazuri.

Cu toate că complicațiile sunt rare, succesul intervenției de sinus lift depinde de experiența și abilitățile chirurgului, de calitatea biomaterialelor și a echipamentului utilizat și de respectarea cu strictețe a indicațiilor medicale de către pacient. Ridicarea membranei sinusale este o procedură meticuloasă, dar cu efecte semnificative asupra sănătății orale și a calității vieții pacientului.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button