🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Paradontoza

Contrar percepției comune, 9 din 10 români se confruntă cu paradontoza, o afecțiune gingivală ce nu face discriminare în funcție de vârstă.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este parodontoza. Informatii generale

Paradontoza, cunoscută și sub numele de boala parodontală, reprezintă o inflamație a gingiilor care afectează țesuturile de susținere a dinților, putând, în cele din urmă, conduce la pierderea acestora.

Care sunt cauzele parodontozei?

Paradontoza are ca principală cauză acumularea plăcii bacteriene pe suprafața dinților. Dacă placa nu este eliminată în mod regulat, bacteriile se înmulțesc necontrolat, ducând la formarea tartrului în zona dintre dinți și sub gingii.

Simptomele parodontozei. Cum se manifesta?

Simptomele bolii parodontale sunt vizibile încă din stadiile incipiente ale bolii și pot include următoarele:

 • inrosirea gingiilor;
 • sangerarile usoare in timpul periajului;
 • aparitia retractiilor gingivale;
 • respiratia urat miroasitoare;
 • senzatia de gust neplacut in gura.

Evolutia parodontozei si tipuri de boli parodontale

Boala parodontală evoluează în trei stadii distincte, etape care orientează medicul spre o schemă de tratament specifică. Aceste trei etape ale paradontozei sunt: gingivita (o afecțiune reversibilă), parodontita superficială și parodontita profundă/avansată (afecțiuni ireversibile).

În prima fază, denumită gingivită, boala poate fi oprită și chiar eradicată complet, deoarece efectele sale sunt reversibile. Gingivita se manifestă prin inflamația gingiilor, însoțită de dureri și sângerări în timpul periajului. Cauza principală a gingivitei o reprezintă igiena orală deficitară, placa bacteriană și tartrul dentar.

În cazul parodontitei superficiale și al celei profunde, care sunt ireversibile, tratamentul necesită un abordaj complex pentru a opri evoluția bolii, însă nu poate asigura vindecarea completă. În aceste etape, există un risc semnificativ de pierdere a dinților.

Parodontoza se trateaza? Diagnosticul si tratamentul parodontozei

Paradontoza poate fi tratată, iar succesul terapiei depinde de momentul în care se inițiază tratamentul. Atunci când pacienții consultă un stomatolog în faza incipientă a bolii, cu sângerări gingivale, șansele de vindecare depășesc 95%, iar procedurile sunt mai puțin costisitoare.

În această etapă, tratamentul implică detartraj și periaj profesional regulate, împreună cu o igienă orală riguroasă acasă.

Pe măsură ce boala avansează, succesul tratamentului scade, iar cheltuielile cresc. Când au apărut deja „pungile” parodontale, șansele de vindecare scad cu 10%, iar pe lângă igienizare (detartraj și periaj), devin necesare tratamente medicamentoase locale.

Atunci când apare respirația neplăcută și mirosul urât, probabilitatea ca boala să fie reversibilă scade la 60%. Cu toate acestea, boala poate fi ținută sub control. Tratamentul devine mai complex, implicând chiuretaj subgingival, analize microbiologice și tratament cu antibiotice. Costurile cresc cu până la 20% față de detartraj și periaj.

Când pacienții ajung la medic în momentul în care dinții sunt deja mobili, boala nu mai poate fi tratată, ci se aplică terapii pentru a încetini evoluția acesteia. Șansele de succes în acest caz sunt de aproximativ 75%. Tratamentul presupune chirurgie regenerativă și monitorizare permanentă. Din acest punct, tratamentul devine semnificativ mai costisitor, cu 75% mai mare decât în faza de detartraj și periaj.

În ultima fază, când dinții lipsesc sau osul este afectat, terapia implică chirurgie de restaurare, implanturi dentare, adiții osoase, protetice, iar costurile sunt pe măsură.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Tratamentul cu laser al parodontozei este minim invaziv, mai putin dureros si creeaza mai putin disconfort. In cazul parodontozei, laserul este folosit pentru urmatoarele manopere terapeutice:

 • gingivectomia si gingivoplastia (reconturarea gingiilor);
 • indepartarea placii bacteriene;
 • prevenirea infectiilor in timpul tratamentului de canal;
 • chiuretajul paradontal;
 • sterilizarea (dezinfectia) pungilor paradontale;

Utilizarea laserului in tratarea prodontozei are numeroase avantaje, precum: reducea sangerarii si tumefierea tesuturilor, precizie, vindecare rapida si sanse minime de infectie sau de aparitie a complicatiilor de diseminare bacteriana.

Tratamentul chirugical in cazul parodontozei este esential cand se ajunge in faza in care dintii se misca. In aceasta etapa, tratamentul implica chirurgie regenerativa, chirurgie restaurativa, implanturi, aditii osoase si aplicarea de proteze dentare.
Ozonoterapia sau terapia cu ozon este folosita cu succes in tratamentul gingivitei necrotice. Distruge bacteriile si virusurile din celulele tesutulului afectat, iar celulele sanatoase supravietuiesc si se multiplica mai repede. In plus, procedura nu este dureroasa si nu necesita anestezie.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. ALINA CRACIUN.- Medic Stomatolog Specialist Chirurgie Dento-Alveolara Practica Parodontologie Laserwebp

Dr. Alina Crăciun

Medic Stomatolog
Specialist Chirurgie Dento-Alveolara
Practica Parodontologie Laser

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Etapele tratamentului pentru parodontoza

Stabilirea diagnosticului

Prima etapa consta in stabilirea diagnosticului, pe baza simptomelor si a gradului de severitate a acestora. Dupa diagnosticare se elimina factorii cauzatori, precum tartrul si placa bacteriana, prin tehnici de detartraj, curatare profesionala si Air Flow. Apoi, medicul stomatolog evalueaza gravitatea situatiei si nivelul in care este afectat parodontiul, dupa care decide daca este nevoie si de alte terapii complementare.

Cure de reconstructie

In cea de-a doua etapa se efectueaza cure de reconstructie a parodontiului si de remodelare estetica a tesuturilor deteriorate. In cazul in care tesutul parodontal este grav afectat si nu mai poate sustine o lucrare protetica sau un implant dentar, se efectueaza o reconstructie osoasa (denumita aditie de os) pentru a sustine lucrarile protetice sau implanturile dentare. In unele cazuri, in aceasta etapa se efectueaza lucrari de remodelare a tesuturilor moi afectate de prezenta pungilor parodontale.

Terapia conservativa

Cea de-a treia, si ultima etapa din tratarea parodontozei, are rol de terapie conservativa, pentru a permite mentinerea rezultatelor in timp. Aceasta presupune o buna igiena dentara la domiciliu si vizite periodice la medic pentru evaluarea afectiunii si pentru efectuarea de tratamente periodice precum detartraj si periaj profesional. In lipsa acestora, boala va recidiva.

Recuperarea de dupa tratamentul parodontozei

Recuperarea după tratamentul paradontozei prezintă variații în funcție de gravitatea bolii.

Este recomandat ca în perioada de recuperare să se evite consumul de alimente tari sau cu temperaturi extreme (foarte calde sau foarte reci).

După intervenție, este esențial ca pacientul să respecte cu strictețe regulile pentru igiena dentară zilnică, conform recomandărilor furnizate de medicul stomatolog.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Pe langa igiena dentara precara, care este cea mai comuna cauza de aparitie a parodontozei, exista anumiti factori de risc in aparitia acestei boli, precum:

 • varsta inaintata
 • fumatul
 • stresul (care ingreuneaza capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor, inclusiv la nivel paradontal)
 • anumite tratamente medicamentoase (in special anticonceptionalele, antidepresivele si anumite medicamente  pentru cardiaci);
 • persoane care sufera de boli de inima, diabet, artrita reumatoida sau obezitate

Cum prevenim parodontoza

Parodontoza poate fi prevenita. Aceasta este cauzata de placa bacteriana care se aduna in special intre dinti si gingie. Asadar, o igiena dentara realizata temeinic de doua ori pe zi este esentiala pentru prevenirea parodontozei. De asemenea, indicata este si folosirea atei dentare – pentru a curata spatiile dintre dinti – apei de gura, aceasta ajutand la distrugerea bacteriilor ramase dupa periaj.

Pret tratament paradontoza

 • Oferta: chiuretaj+laser 2000 lei

  pentru parodontoza

 • Consultatie parodontolgie si masuratori parodontale 300 lei
 • Chiuretaj parodontal / dinte de la 180 lei
 • PACHET Chiuretaj + laser 3 sedinte + ozonoterapie + profilaxie OXYJET+3000 3700 lei
 • Biostimulare laser si sterilizare laser de la 400 lei
 • Gingivectomie cu laser / dinte 150 lei

Mituri despre parodontoza

Paradontoza nu se trateaza – parodontoza poate fi tratata daca este depistata in faza incipienta. Apoi, se aplica tratamente pentru stoparea evolutiei bolii.
Daca am parodontoza, o sa-mi pierd toti dintii – Fals! Cu cat diagnosticul este pus mai devreme, iar tratamentul este inceput, cu atat dantura va ramane intacta.
Tinerii nu sufera de afectiuni parodontale – afectiunile parodontale apar la orice varsta, chiar si in cazul tinerilor. Nu este o boala a batranetii, asa cum multe persoane considera.
Sangerarea gingiilor la periaj este cauzata de parodontoza – sangerarea la periaj poate fi cauzata de numeroase alte afectiuni. In acelasi timp, lipsa acesteia nu inseamna ca nu ai parodontoza.
Parodontoza se ia de la o persoana la alta – Fals! Parodontoza nu se transmite de la o persoana la alta.
Parodontoza poate fi tratata cu leacuri naturiste – Nu exista leacuri-minune in cazul parodontozei. Tratamentul se efectueaza in cabinetul stomatologic, urmata de o igiena riguroasa.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button