🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Scoaterea nervului

Mesajul „Trebuie să scoatem nervul!” poate părea înfricoșător pentru mulți pacienți atunci când se află pe scaunul stomatologului. Acest lucru se datorează faptului că nervul dentar este responsabil de transmiterea senzațiilor de durere, ceea ce îi face pe mulți să fie aprehensivi în privința intervențiilor dentare complexe.

Cu toate acestea, procedura de extracție a nervului dentar nu este de fapt o procedură complicată, și vizita la dentist reprezintă singura modalitate prin care putem opri durerile dentare. Aici, se poate scoate nervul care provoacă probleme și se poate trata corespunzător dinteul afectat.

Când o carie pătrunde până la nivelul nervului și provoacă dureri extreme, este important să se știe că procedura de extracție a nervului în sine nu este dureroasă. Grație progreselor din medicină, de multe ori, extragerea nervului și tratarea cariei pot fi realizate într-o singură ședință, în cazurile obișnuite.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este nervul dentar?

Nervul dentar este localizat în camera pulpară a dintelui și are un rol crucial în menținerea sănătății dintelui. Acesta este compus dintr-o arteră, vase de sânge și fibre nervoase.

Artera furnizează sânge și substanțe nutritive dintelui, în timp ce vena transportă sângele înapoi spre inimă și țesutul conjunctiv din apropiere. Fibrele nervoase transmit semnalele dintelui către sistemul nervos central.

Cand este nevoie de scoaterea (extirparea) nervului dentar?

Extragerea nervului dentar este o măsură extremă și se aplică doar atunci când pagubele provocate de o carie sunt ireversibile pentru dinte. În majoritatea cazurilor, dentistul va încerca să salveze nervul și să mențină dinteul în viață. Doar în situații excepționale se va recurge la extragerea nervului.

Când se apelează la extragerea nervului, acesta este însoțită de o procedură numită obturație de canal. Acest proces implică umplerea canalelor din camera pulpară a dintelui cu materiale speciale, urmată de reconstruirea parțială sau totală a dintelui, în funcție de gradul de deteriorare cauzat de carie.

Când este indicată scoaterea nervului dentar?

Decizia de a efectua extracția nervului dentar este de competența medicului specialist, dar există câteva semnale clare care îți pot sugera că vei avea nevoie de această procedură:

 • Prezența unei pulsații la nivelul unui dinte, care poate indica o infecție.
 • Durere în timpul masticației.
 • Sensibilitate crescută la temperaturi reci sau calde.
 • O carie extinsă care a ajuns să pătrundă până la camera pulpară a dintelui.
 • Un accident dentar care necesită reconstrucția danturii.

Ce este si cum se realizeaza tratamentul de scoatere a nervului la masea sau dinte?

În primul rând, este esențial de menționat și de subliniat că tratamentul pentru extragerea nervului dentar nu este dureros. Durerea asociată cu problema nervului este complet diferită de procedura de extracție.

În acest context, realizarea tratamentului se face cu echipament specializat, asigurându-se că pacientul nu resimte disconfort și că extracția propriu-zisă este efectuată cu celeritate și precizie. Procedura se desfășoară astfel încât să se minimizeze orice risc de a lăsa țesuturi nesănătoase în canalele dintelui înainte de a le umple cu materiale specializate.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Cat costa scoaterea nervului? Pret:

Pretul pentru procedura de extracție a nervului dentar variază în funcție de complexitatea tratamentului și de materialele utilizate. De exemplu, extragerea nervului urmată de umplerea canalelor și de reconstrucția dintelui cu materiale de înaltă calitate va implica un cost mai ridicat decât o extragere urmată de o reconstrucție mai simplă.

Preturile pentru tratamentul endodontic pot varia de la aproximativ 300 de lei și pot ajunge până la 1200 de lei, în cazuri mai complexe care necesită intervenții chirurgicale pentru repararea danturii.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Etapele scoaterii nervului

Scoaterea nervului este doar una dintre etapele unui tratament complex care vizează repararea unui dinte afectat de carie sau bacterii. Procesul începe de obicei cu efectuarea unei radiografii complete a danturii sau, cel puțin, a zonei afectate. Această radiografie dezvăluie problemele invizibile cu ochiul liber și permite medicului să evalueze extinderea infecției și gradul de afectare a rădăcinii dintelui.

În cazurile simple și clare, procedura poate fi realizată într-o singură ședință. Medicul va îndepărta țesutul și nervul afectate, va curăța canalele radiculare, și apoi va închide canalele. În final, dinteul va fi plombat sau supus altor proceduri de reconstrucție.

Anestezia este necesara pentru scoaterea nervului

Scoaterea nervului, cunoscută și sub numele de devitalizarea dintelui, este esențială pentru restaurarea sănătății dentare. Un nerv afectat nu poate oferi protecția necesară dintelui, și, din acest motiv, este necesară extracția acestuia.

Pentru a asigura că procedura este nedureroasă pentru pacient, se utilizează anestezie locală. Cu ajutorul acesteia, medicul poate efectua procedura fără ca pacientul să resimtă disconfort sau durere.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
Dr. Adrian Pal - Medic StomatologPractica Limitata Endodontie la Microscop

Dr. Adrian Pal

Medic Stomatolog
Practica Limitata Endodontie la Microscop

Dr Ahmad Rajab endodonție la microscop-min

Dr Ahmad Rajab

Endodonție la Microscop

Tratamentul endodontic propriu-zis de scoatere a nervului

După realizarea anesteziei începe tratamentul propriu-zis de scoatere a nervului, care se va realiza în felul următor:

 • Se va realiza o gaură de acces între partea superioară a dintelui și camera pulpară; 
 • Se va curăța partea superioară; 
 • Se vor curăța canalele (înlăturarea nervului și a țesutului afectat); 
 • Se vor folosi soluții speciale de înlăturare instant a bacteriilor; 
 • Se aplică materiale speciale pentru obturația de canal; 
 • Se închide lucrarea cu plombă sau altă alegere de ordin estetic.

Curatarea canalelor

În tratamentul pentru scoaterea nervului, curățarea canalelor este etapa cea mai importantă. Aici se elimină infecția apărută și se renunță la nervul afectat și la țesutul problematic. Dacă infecția a fost una mare, atunci medicul ar putea să aplice un pansament dentar cu conținut de medicament, pe care pacientul să-l poarte între 10 și 14 zile, până la următorul consult.

Tratamentul cu plomba sau coroana dentara

Toată lumea a auzit de plomba dentară, dar câți dintre noi știm cu adevărat ce înseamnă acest lucru? Ei bine, plomba dentară (sau obturație dentară, în termeni de specialitate) reprezintă procesul prin care se umple un dinte sau o măsea curățată de carie.Plombele sunt făcute din materiale asemănătoare cu culoarea danturii pacientului pentru ca obturația să nu iasă în evidență și să se integreze excelent în peisajul dentar.Există însă posibilitatea ca vizita la dentist să fie făcută cu întârziere, iar caria să fie atât de adâncă încât dintele să fie compromis în mare măsură sau chiar în totalitate. În aceste situații extreme, plomba nu se va mai putea realiza, iar medicul va apela la o coroană dentară.Coroana dentară este realizată de un tehnician dentar, după dimensiunile luate în prealabil de la medicul stomatolog. De regulă, coroanele dentare sunt din ceramică și sunt realizate în aceeași culoare cu restul danturii.

Obturatia de canal

În cazul în care infecția nu este atât de prezentă și canalele se pot curăța ușor, procedura durează câteva minute și va fi realizată într-o singură ședință. Imediat după curățarea canalelor se va trece la obturația acestora, iar dacă vorbim despre o zonă greu accesibilă se poate solicita o nouă radiografie pentru ca medicul să vadă dacă nu există anumite goluri pe canale.

INTREBARI FRECVENTE

Pentru a nu începe tratamentul cu multe temeri și frici legate de scoaterea nervului, cel mai bine ar fi să întrebi medicul absolut tot ce nu ți se pare clar. Fiecare răspuns primit te va ajuta să înțelegi corect problema și pașii pe care urmează să-i faci pentru a corecta lucrurile cât mai rapid și sănătos

 

NU, în niciun caz! Nervul se va scoate doar dacă infecția a avansat foarte mult pe canal. Scoaterea nervului este ultima soluție pe care un stomatolog o va alege, pentru că intenția medicilor va fi de a-ți salva dintele natural.

DA, scoaterea nervului va produce durere, dar doar după expirarea efectului anestezic. Tocmai din acest motiv, după o extracție medicul va recomanda folosirea de analgezice. Durerea sau disconfortul n-ar trebui să dureze mai multe de 1 zi de la intervenție.

Dacă durerile persistă mai mult de 4 săptămâni sau dacă există orice alt tip de disconfort, atunci e un semnal clar că trebuie să revii la cabinetul stomatologic pentru ca medicul să vadă care sunt cauzele durerilor și să rezolve problema.

În funcție de gradul de afectare se va stabili și durata tratamentului. Dacă vorbim despre o infecție minimă, atunci scoaterea nervului va avea nevoie de o singură ședință. Dacă infecția este una mai mare, iar riscul de recidivă este ridicat, atunci medicul va aplica doar tratament prin pansament cu antibiotic și va fi nevoie de minimum încă o ședință. Doar după ce infecția este înlăturată se poate trece la obturația de canal.
Teoretic, da! Practic, vei afla doar din partea medicului. Există situații în care infecția nu a atins și nervul, iar canalul poate fi curățat fără a fi nevoie de extracție. În acest scenariu se poate vorbi despre o plombare fără ca nervul să fie scos.
Îngrijirea unui dinte devitalizat nu trebuie să fie diferită față de un dinte viu, cu nerv. Se recomandă periajul dentar de minimum două ori pe zi, folosirea apei dentare și mers regulat la control dentar.
Scoaterea nervului îți va face dintele mai predispus la fracturare (spargere), dar tehnica a avansat, iar materialele din care se realizează plombele și coroanele dentare sunt din ce în ce mai performante și rezistente, astfel că rezistența în timp devine din ce în ce mai sigură.
Nu. Un dinte devitalizat se va comporta mai bine decât un dinte normal. Motivul? Eliminarea nervului te va face să nu simți absolut nicio durere din partea acelui dinte.
Nu! Un dinte cariat va produce durere. Scoaterea nervului se va face sub anestezie, așa că pacientul nu va simți nicio durere.
Respectarea igienei orale este modul cel mai simplu și sigur prin care îți prelungești sănătatea danturii. Dacă acest lucru se întâmplă de minimum două ori pe zi, atunci dinții tăi vor fi protejați în contactul cu bacteriile, iar cariile nu se vor putea instala. În plus, pe lângă periaj, este foarte bine să mergi la dentist de cel puțin două ori pe an pentru a verifica în mod amănunțit starea dinților.
La fel ca în cazul adulților, scoaterea nervului la dinții de lapte ai copilului se va face odată cu apariția durerilor sau a unei carii extinse. În cazul în care copilul și părintele vor fi de acord cu anestezia locală, atunci scoaterea se va face sub anestezie, sau, în caz contrar, medicul va aplica un pansament cu conținut de substanțe care vor omorî nervul într-o perioadă de 7-10 zile.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button