🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Aparat de contentie (fix sau gutiera)

TOT ce trebuie sa stii

După finalizarea unui tratament ortodontic care implică purtarea unui aparat dentar, pasul următor esențial pentru obținerea unor rezultate satisfăcătoare este utilizarea unui aparat de contenție. Acest dispozitiv de contenție are rolul crucial de a preveni dinților să revină la poziția lor inițială, odată ce tratamentul cu aparatul dentar ortodontic s-a încheiat.

Procesul de contenție trebuie gestionat cu atenție, începând încă din momentul în care aparatul dentar obișnuit este înlăturat. Această fază este crucială pentru obținerea unui rezultat final satisfăcător. Tipul și durata purtării aparatului de contenție variază în funcție de caz, dar fiecare etapă a acestui proces are o importanță vitală.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este un aparat de contentie?

Aparatul de contenție este un dispozitiv ortodontic menit să mențină poziția corectată obținută prin intermediul tratamentului ortodontic. Acesta trebuie purtat pentru o anumită perioadă, determinată în funcție de particularitățile fiecărui pacient, cu scopul de a stabili și menține poziția corectată a dinților. Cu alte cuvinte, aparatul de contenție preia rolul aparatului ortodontic, contribuind la menținerea aliniamentului dentar corect.

De ce este necesara purtarea aparatului de contentie?

Folosirea aparatului de contenție este necesară din cauza faptului că, după înlăturarea bracketurilor, dinții rămân într-o continuă mișcare. Existența acestei mișcări implică riscul ca dinții să revină la poziția lor inițială, anterior tratamentului ortodontic.

Cum functioneaza aparatul dentar de contentie?

Aparatul dentar de contenție menține rezultatele obținute prin tratamentul ortodontic, împiedicând ligamentele care conectează dinții de os să-i determine să revină la poziția lor inițială. Acest dispozitiv ortodontic contribuie astfel la menținerea alinierii corectate a dinților.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Anca Gheorghe

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Ola Luqman

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr Andreea Paula Pădure Ortodonție și ortopedie dentofaciala-min

Dr. Andreea Paula Pădure

Ortodonție și Ortopedie Dento-Faciala

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Tipuri de aparate de contentie

Aparatul dentar de contenție menține rezultatele obținute de aparatul ortodontic, împiedicând ligamentele care au legătură cu osul să se întoarcă în poziția naturală, inițială.

Ce pret are aparatul de contentie?

Prețul aparatului de contenție poate varia, în funcție de tipul acestuia și în funcție de perioada de timp necesară purtării aparatului.

INTREBARI FRECVENTE

Aparatul de contenție trebuie să fie purtat cel puțin jumătate din perioada în care a fost purtat aparatul ortodontic. Acesta lucrează în continuare pentru ca dantura să rămână fixată.

Dinții se vor strâmba garantat fără aparatul de contenție. Din momentul în care este îndepărtat aparatul dentar ortodontic, ligamentele vor încerca să ajungă în poziția inițială datorită memoriei. Fiindcă memoria ligamentelor se pierde cu timpul, rolul aparatului de contenție este să fixeze dantura și să o mențină în poziția corectă.

Aparatul de contenție fix se curăță printr-un periaj regulat și responsabil, deoarece posibilitatea de a se depune particule de mâncare și bacterii este mai mare. De asemenea, sunt recomandate vizite regulate la medicul stomatolog, pentru a verifica și, eventual, curăța dantura.

În cazul aparatului de contenție mobil, acesta nu se curăță cu pastă de dinți. Aparatul de contenție mobil se curăță cu periuța de dinți și săpun, înainte de a fi adăugat în cavitatea bucală. De asemenea, aparatul dentar trebuie dezinfectat periodic, cu ajutorul tabletelor efervescente antibacteriene, care se introduc într-un pahar cu apă.

Purtarea aparatului de contenție după tratamentul ortodontic este esențială pentru fiecare pacient, dacă acesta dorește să mențină dantura dreaptă și sănătoasă. Aparatul de contenție se opune tendinței naturale a dinților să se întoarcă la poziția lor inițială, ceea ce înseamnă că purtarea acestui aparat este foarte importantă pentru rezultatul final al tratamentului.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top
Call Now Button