🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

5 pași pentru a preveni bolile parodontale

Bolile parodontale, cunoscute și sub denumirea de gingivită și parodontită, reprezintă afecțiuni ale gingiilor și ale structurilor de susținere a dinților. Aceste boli sunt cauzate în principal de acumularea de placă bacteriană și tartar pe dinți, și pot duce, în cazurile severe, la pierderea dinților. Prevenirea bolilor parodontale este esențială pentru sănătatea orală pe termen lung. Iată cinci pași esențiali pentru a proteja sănătatea gingiilor și a dinților:

1. Igiena orală corectă și regulată

Periajul dinților: Este vital să vă periați dinții de două ori pe zi, folosind o pastă de dinți cu fluor. Periajul corect elimină placa bacteriană de pe suprafața dinților și previne formarea tartarului. Ața dentară: Utilizați ața dentară zilnic pentru a elimina resturile alimentare și placa dintre dinți și sub linia gingiei, unde periuța nu poate ajunge.

2. Vizite regulate la stomatolog

Este recomandat să mergeți la un control stomatologic cel puțin o dată la șase luni. Medicul dentist va efectua o curățare profesională, eliminând tartarul care s-a acumulat și care nu poate fi îndepărtat prin periaj obișnuit. În plus, controlul regulat permite identificarea semnelor timpurii ale bolilor parodontale, ceea ce facilitează tratamentul în faze incipiente.

3. Adoptarea unei diete echilibrate

Alimentația joacă un rol esențial în sănătatea orală. Consumul de alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți ajută la întărirea gingiilor și prevenirea infecțiilor. Evitați consumul excesiv de zahăr, deoarece acesta favorizează formarea plăcii bacteriene.

4. Renunțarea la fumat

Fumatul este unul dintre principalii factori de risc în dezvoltarea bolilor parodontale. Substanțele toxice din tutun afectează țesutul gingival, împiedică procesul de vindecare și cresc susceptibilitatea la infecții. Renunțarea la fumat îmbunătățește circulația sanguină la nivelul gingiilor și reduce riscul de afecțiuni parodontale.

5. Utilizarea produselor antiseptice pentru gură

Gargarismele sau apezile de gură antiseptice pot ajuta la reducerea bacteriilor din cavitatea bucală. Cu toate acestea, este esențial să alegeți un produs potrivit și să nu vă bazați exclusiv pe acesta pentru igiena orală. Consultați-vă medicul dentist pentru recomandări.

Prevenirea bolilor parodontale necesită o combinație de îngrijire orală zilnică la domiciliu și controale periodice la medicul stomatolog. Prin adoptarea acestor pași, vă puteți menține gingiile sănătoase, prevenind complicațiile și asigurându-vă un zâmbet sănătos pe termen lung.

Scroll to Top
Call Now Button