🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Cum să încurajezi copiii să își perie corect dinții

Pentru mulți părinți, a încuraja copiii să își perie dinții poate fi o adevărată provocare. Totuși, cu abordarea corectă și cu strategii adecvate, această rutină zilnică poate deveni nu doar acceptată, dar și așteptată cu plăcere de către copii. Iată câteva sfaturi pentru a transforma periajul dintr-o corvoadă într-o activitate plăcută:

1. Fă din periaj o activitate de familie

Atunci când întreaga familie se reunește în baie pentru a-și peria dinții, copilul va vedea această activitate ca fiind o rutină normală. Plus, îi poți arăta copilului prin exemplul tău cum să folosească periuța și pasta de dinți corect.

2. Alege o periuță atractivă

Există numeroase modele de periuțe de dinți pentru copii, cu personaje din desene animate, luminițe sau melodii. Permițându-i copilului să aleagă propria periuță, îl vei face să fie mai entuziasmat de periaj.

3. Folosește o pastă de dinți adecvată vârstei

Pasta de dinți pentru copii vine în diferite arome, de la căpșuni la ciocolată, care pot fi mai plăcute decât clasicul gust de mentă. Asigură-te însă că alegi o pastă de dinți cu fluor, recomandată de stomatologi.

4. Stabilește o rutină

Copiii răspund bine la rutine. Stabilește un program fix pentru periajul dentar – de exemplu, după micul dejun și înainte de culcare – și respectă-l zilnic.

5. Încurajează prin recompense

Un sistem de recompense poate fi eficient. Poți folosi stickere sau alte recompense mici pentru fiecare periaj reușit. După o anumită perioadă, dacă copilul își menține rutina, poți să oferi o recompensă mai mare.

6. Folosește tehnologia

Există aplicații pentru smartphone sau tablete care încurajează periajul printr-o abordare jucăușă. Acestea pot avea cronometre, melodii sau joculețe care să îi țină pe copii ocupați în timp ce se periază.

7. Povești și cântece

Inventează sau caută povești și cântece despre periajul dentar. Când copilul asociază periajul cu o melodie veselă sau o poveste amuzantă, va fi mult mai dornic să își perie dinții.

8. Explică importanța periajului

În funcție de vârsta copilului, explică-i de ce este important să își perie dinții. Folosește termeni simpli și exemple vizuale, și subliniază beneficiile, cum ar fi un zâmbet strălucitor și prevenirea cariilor.

9. Vizitează stomatologul

Stomatologul poate oferi sfaturi și trucuri suplimentare, precum și explicații adaptate vârstei copilului despre importanța igienei orale. De asemenea, o experiență pozitivă la stomatolog poate contribui la o atitudine mai receptivă față de îngrijirea dentară acasă.

Încurajarea copiilor să își perie dinții corect necesită răbdare, creativitate și consecvență. Cu toate acestea, eforturile tale vor fi răsplătite pe termen lung, ajutându-l pe copil să dezvolte obiceiuri sănătoase de igienă orală care îi vor servi pe parcursul întregii vieți.

Scroll to Top
Call Now Button