Beneficiile implantului dentar

Implantul dentar este o rădăcină artificială care este introdusă în osul maxilarului sau mandibulei, în locul unui dinte lipsă. Implantul este realizat din titan, un material rezistent și biocompatibil, care se integrează în osul natural.

Beneficiile implantului dentar includ:

  • Măresc estetica zâmbetului
  • Îmbunătățesc funcția masticației
  • Protejează dinții sănătoși
  • Previn complicațiile cauzate de dinții lipsă

Măresc estetica zâmbetului

Implantul dentar poate înlocui un dinte lipsă, oferind o restaurare care arată și se simte natural. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea aspectului zâmbetului și la creșterea încrederii în sine.

Îmbunătățesc funcția masticației

Dinții sunt esențiali pentru masticație, care este procesul de mărunțire a alimentelor pentru a le face mai ușor de digerat. Un implant dentar poate înlocui un dinte lipsă, ajutând la restabilirea funcției masticației.

Protejează dinții sănătoși

Dinții lipsă pot provoca probleme pentru dinții adiacenți. Aceștia pot fi deplasați sau pot dezvolta carii. Un implant dentar poate ajuta la protejarea dinților sănătoși, menținând un echilibru normal al dinților.

Previn complicațiile cauzate de dinții lipsă

Dinții lipsă pot provoca probleme de vorbire, de mestecare și de digestie. De asemenea, pot crește riscul de infecții și boli parodontale. Un implant dentar poate ajuta la prevenirea acestor complicații.

Când sunt necesare implanturi dentare?

Implanturile dentare sunt necesare atunci când un dinte este pierdut din cauza unei carii, a unei boli parodontale sau a unui accident. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a înlocui un implant dentar pierdut sau deteriorat.

Cum se efectuează implanturile dentare?

Procedura de implant dentar este o procedură chirurgicală care se efectuează sub anestezie locală sau generală. Implantul este introdus în osul maxilarului sau mandibulei, iar apoi se așteaptă o perioadă de osteointegrare, în care osul natural se unește cu implantul. După osteointegrare, se fixează coroana sau proteza dentară pe implant.

Costul implanturilor dentare

Costul implanturilor dentare variază în funcție de tipul de implant, materialul folosit și complexitatea procedurii. În general, implanturile dentare sunt o procedură costisitoare, dar este o investiție care merită, deoarece oferă o soluție permanentă pentru dinții lipsă.

Îngrijirea implanturilor dentare

După ce implantul dentar este încorporat în os, este important să urmați câteva sfaturi de îngrijire pentru a vă menține implantul sănătos și pentru a preveni complicațiile. Aceste sfaturi includ:

  • Spălați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi cu o periuță de dinți moale și pastă de dinți cu fluor.
  • Folosiți ața dentară o dată pe zi pentru a îndepărta placa bacteriană din spațiile interdentare.
  • Faceți controale stomatologice regulate pentru a monitoriza starea implantului dentar.

Dacă aveți nevoie de un implant dentar, discutați cu medicul dentist pentru a afla mai multe despre această opțiune.

Scroll to Top
Call Now Button