🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Cris Smile Studio: Ghidul complet pentru alegerea între All on 4 și All on 6 în Sectorul 4

Procedurile dentare All on 4 și All on 6 sunt soluții inovatoare pentru pacienții care suferă de edentație totală sau parțială. Este important să cunoaștem diferențele dintre cele două proceduri pentru a putea lua o decizie informată în ceea ce privește tratamentul potrivit pentru fiecare pacient.

Rezumat

  • All on 4 și All on 6 sunt proceduri de implant dentar.
  • Diferența dintre cele două proceduri este numărul de implanturi dentare necesare.
  • Candidații potriviți pentru All on 4 sunt cei care au pierdut mai multe dinți în partea de sus sau de jos a gurii.
  • Candidații potriviți pentru All on 6 sunt cei care au pierdut toți dinții în partea de sus sau de jos a gurii.
  • Procedura All on 4 presupune implantarea a patru implanturi dentare, în timp ce procedura All on 6 presupune implantarea a șase implanturi dentare.

Ce sunt All on 4 și All on 6?

All on 4 și All on 6 sunt proceduri de implant dentar care implică fixarea unei proteze dentare pe un număr redus de implanturi dentare. În cazul procedurii All on 4, se folosesc patru implanturi dentare pentru a susține proteza dentară, în timp ce în cazul procedurii All on 6 se folosesc șase implanturi dentare.

Diferențe între All on 4 și All on 6

1. Numărul de implanturi utilizate: Diferența principală între cele două proceduri este numărul de implanturi dentare utilizate. În cazul procedurii All on 4, se folosesc doar patru implanturi dentare, în timp ce în cazul procedurii All on 6 se folosesc șase implanturi dentare.

2. Amplasarea implanturilor: În cazul procedurii All on 4, doi dintre implanturi sunt plasați în partea din față a maxilarului, în timp ce celelalte două sunt plasate în partea din spate a maxilarului. În cazul procedurii All on 6, implanturile sunt plasate uniform pe întregul maxilar.

3. Stabilitate și durabilitate: Deoarece în cazul procedurii All on 6 se folosesc mai multe implanturi dentare, aceasta oferă o stabilitate și durabilitate mai mare decât procedura All on 4. Cu toate acestea, ambele proceduri sunt considerate soluții eficiente pentru pacienții cu edentație totală sau parțială.

4. Cost: Costul procedurii All on 6 este în general mai mare decât costul procedurii All on 4, deoarece implică utilizarea unui număr mai mare de implanturi dentare.

Cine este candidat pentru All on 4?

Criterii Descriere
Vârstă Peste 18 ani
Starea generală de sănătate Bună
Starea dentară Pierderea a cel puțin unui dinte sau necesitatea extracției unuia sau mai multor dinți
Cantitatea și calitatea oaselor maxilare Suficientă pentru a susține implanturile dentare
Stilul de viață Non-fumător sau dispus să renunțe la fumat înainte și după intervenția chirurgicală

Candidații ideali pentru procedura All on 4 sunt pacienții care suferă de edentație totală sau parțială și care nu au suficient os în maxilar pentru a susține un număr mai mare de implanturi dentare. De asemenea, această procedură poate fi benefică pentru pacienții care doresc o soluție rapidă și eficientă pentru a-și recâștiga zâmbetul.

Cine este candidat pentru All on 6?

Candidații ideali pentru procedura All on 6 sunt pacienții care au suficient os în maxilar pentru a susține un număr mai mare de implanturi dentare. Această procedură poate fi benefică pentru pacienții care doresc o stabilitate și durabilitate mai mare a protezei dentare.

Procedura pentru All on 4

1. Evaluarea inițială: Înainte de procedură, pacientul va fi evaluat de către medicul dentist pentru a determina dacă este un candidat potrivit pentru procedura All on 4.

2. Plasarea implanturilor: Patru implanturi dentare vor fi plasate în maxilarul pacientului, două în partea din față și două în partea din spate.

3. Fixarea protezei dentare: După ce implanturile dentare s-au integrat în osul maxilarului, proteza dentară va fi fixată pe implanturi.

4. Timp de recuperare și îngrijire post-operatorie: Pacientul va avea nevoie de un timp de recuperare după procedură și va trebui să urmeze instrucțiunile medicului dentist în ceea ce privește îngrijirea post-operatorie.

Procedura pentru All on 6

1. Evaluarea inițială: La fel ca în cazul procedurii All on 4, pacientul va fi evaluat inițial pentru a determina dacă este un candidat potrivit pentru procedura All on 6.

2. Plasarea implanturilor: Șase implanturi dentare vor fi plasate uniform pe întregul maxilar al pacientului.

3. Fixarea protezei dentare: După integrarea implanturilor dentare în osul maxilarului, proteza dentară va fi fixată pe implanturi.

4. Timp de recuperare și îngrijire post-operatorie: Pacientul va avea nevoie de un timp de recuperare după procedură și va trebui să urmeze instrucțiunile medicului dentist în ceea ce privește îngrijirea post-operatorie.

Avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri

1. All on 4:
– Avantaje: Procedura este mai puțin invazivă și necesită mai puțin timp de recuperare. De asemenea, costul este în general mai mic decât în cazul procedurii All on 6.
– Dezavantaje: Stabilitatea și durabilitatea protezei dentare pot fi mai reduse decât în cazul procedurii All on 6.

2. All on 6:
– Avantaje: Procedura oferă o stabilitate și durabilitate mai mare a protezei dentare. De asemenea, poate fi o opțiune mai potrivită pentru pacienții care au suficient os în maxilar.
– Dezavantaje: Procedura este mai invazivă și necesită un timp de recuperare mai lung. Costul este în general mai mare decât în cazul procedurii All on 4.

Costul fiecărei proceduri

Costul procedurii All on 6 este în general mai mare decât costul procedurii All on 4, deoarece implică utilizarea unui număr mai mare de implanturi dentare.

Îngrijirea pre- și post-operatorie

Înainte de procedură, pacientul trebuie să aibă o igienă orală bună și să urmeze instrucțiunile medicului dentist în ceea ce privește pregătirea pentru procedură. După procedură, pacientul trebuie să aibă grijă de proteza dentară și să urmeze instrucțiunile medicului dentist în ceea ce privește igiena orală și vizitele regulate la cabinetul stomatologic.

Cum să alegi între All on 4 și All on 6

Pentru a decide care procedură este potrivită pentru tine, trebuie să iei în considerare factori precum cantitatea de os disponibil în maxilar, stabilitatea și durabilitatea dorite, timpul de recuperare și costul. Este recomandat să consulți un medic dentist pentru a primi sfaturi și recomandări personalizate.

Concluzie

Procedurile All on 4 și All on 6 sunt soluții eficiente pentru pacienții cu edentație totală sau parțială. Este important să cunoaștem diferențele dintre cele două proceduri pentru a putea lua o decizie informată în ceea ce privește tratamentul potrivit pentru fiecare pacient. Consultarea cu un medic dentist este esențială pentru a determina ce opțiune este cea mai potrivită pentru nevoile individuale.

Dacă te interesează să afli mai multe despre tratamentele ortodontice și aparatele dentare moderne, te invităm să citești articolul nostru despre „Aparate dentare tradiționale din metal”. Acesta îți va oferi informații detaliate despre avantajele și dezavantajele acestui tip de aparat dentar. Pentru a-ți menține dinții puternici și sănătoși, poți consulta și articolul nostru despre „Alimentele prietenoase pentru dantură: ce să mănânci pentru dinți puternici”. Aici vei găsi sfaturi și recomandări despre alimentația adecvată pentru o dantură sănătoasă. Pentru mai multe informații despre serviciile și consultațiile de ortodontie oferite de Cris Smile Studio în Sectorul 4, poți accesa link-ul ortodontie – servicii și consultații.

FAQs

Ce este Cris Smile Studio?

Cris Smile Studio este o clinică stomatologică din Sectorul 4 care oferă servicii de implant dentar, printre altele.

Ce sunt All on 4 și All on 6?

All on 4 și All on 6 sunt două tipuri de proceduri de implant dentar care implică fixarea unei proteze dentare pe patru sau șase implanturi dentare.

Care este diferența dintre All on 4 și All on 6?

Diferența dintre cele două proceduri constă în numărul de implanturi dentare folosite. All on 4 implică patru implanturi, în timp ce All on 6 implică șase implanturi.

Cum aleg între All on 4 și All on 6?

Alegerea între cele două proceduri depinde de starea generală a dinților și a gingiilor pacientului, precum și de preferințele acestuia. Este recomandat să discutați cu medicul stomatolog pentru a determina care procedură este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Cât costă procedurile All on 4 și All on 6?

Costul procedurilor poate varia în funcție de clinica stomatologică și de starea generală a dinților și a gingiilor pacientului. Este recomandat să solicitați o evaluare și un plan de tratament pentru a obține o estimare a costurilor.

Scroll to Top
Call Now Button