🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Proteza mobila pe implanturi – o solutie moderna si accesibila pentru zambetul perfect. Cat costa?

Protezele mobile pe implanturi sunt o soluție inovatoare pentru persoanele care au pierdut dinți și doresc să își recapete funcționalitatea și estetica zâmbetului. Aceste proteze sunt realizate pe baza unor implanturi dentare, care sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei și servesc ca suport pentru proteze.

Beneficiile protezelor mobile pe implanturi sunt multiple. În primul rând, acestea oferă o stabilitate și fixare superioară față de protezele dentare tradiționale, care se bazează pe suportul gingival și alveolar. De asemenea, protezele mobile pe implanturi permit o funcționalitate mai bună a dinților, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără disconfort sau senzația de instabilitate. În plus, aceste proteze oferă un aspect natural și estetic, contribuind la îmbunătățirea încrederii în sine a pacienților.

Rezumat

  • Proteza mobila pe implanturi este o solutie moderna si eficienta pentru inlocuirea dintilor lipsa.
  • Implanturile dentare sunt suruburi din titan care se insereaza in osul maxilarului si servesc drept baza pentru proteza mobila.
  • Avantajele protezei mobile pe implanturi includ stabilitatea si confortul sporit, precum si o mai buna functionalitate a dintilor artificiali.
  • Procesul de implantologie implica o evaluare initiala, inserarea implanturilor si montarea protezei mobile, iar pregatirea pacientului poate include o serie de investigatii si tratamente premergatoare.
  • Ingrijirea si mentenanta protezei mobile pe implanturi sunt esentiale pentru a preveni complicatii si a asigura o durata de viata cat mai lunga a protezei.

Ce sunt implanturile dentare și cum funcționează?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui rădăcinile dinților naturali pierduț Acestea sunt realizate din titan sau alte materiale biocompatibile și sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei prin intermediul unei intervenții chirurgicale minore.

Procesul de implantare implică mai multe etape. În primul rând, se realizează o evaluare a pacientului pentru a determina dacă acesta este un candidat potrivit pentru implanturi dentare. Apoi, se efectuează intervenția chirurgicală pentru inserarea implanturilor în os. După aceasta, este necesară o perioadă de vindecare, în timpul căreia implanturile se integrează în osul maxilarului sau mandibulei. În final, protezele mobile sunt fixate pe implanturi, oferind pacientului un zâmbet complet și funcțional.

Implanturile dentare funcționează în gura pacientului ca niște rădăcini artificiale. Acestea oferă un suport solid pentru protezele mobile și permit transmiterea forțelor de mestecare în osul maxilarului sau mandibulei, așa cum o fac dinții naturali. Astfel, pacienții pot mânca și vorbi fără restricții și fără senzația de instabilitate asociată cu protezele tradiționale.

Avantajele protezelor mobile pe implanturi față de alte soluții

Protezele mobile pe implanturi prezintă numeroase avantaje față de alte soluții dentare. În comparație cu protezele dentare tradiționale, acestea oferă o stabilitate și fixare superioară, eliminând senzația de mișcare sau cădere a protezelor. De asemenea, protezele mobile pe implanturi permit o funcționalitate mai bună a dinților, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără disconfort sau senzația de instabilitate. Estetica este, de asemenea, îmbunătățită, deoarece protezele mobile pe implanturi oferă un aspect natural și se integrează perfect în zâmbetul pacientului.

În comparație cu protezele fixe pe implanturi, protezele mobile pe implanturi oferă o flexibilitate mai mare. Acestea pot fi îndepărtate și curățate cu ușurință, ceea ce facilitează igiena orală. De asemenea, protezele mobile pe implanturi sunt mai puțin costisitoare și necesită mai puține intervenții chirurgicale decât protezele fixe pe implanturi.

Beneficiile protezelor mobile pe implanturi includ îmbunătățirea calității vieții pacienților, restabilirea funcțiilor masticatorii și vorbitoare și îmbunătățirea esteticii zâmbetului. Aceste proteze oferă o soluție durabilă și eficientă pentru persoanele care au pierdut dinți și doresc să își recapete un zâmbet complet și funcțional.

Procesul de implantologie și pregătirea pentru protezele mobile pe implanturi

Procesul de implantologie și pregătirea pentru protezele mobile pe implanturi
Tipul de implant utilizat Implant dentar
Numărul de implanturi necesare Depinde de cazul fiecărui pacient
Durata intervenției chirurgicale Aproximativ 1-2 ore
Timpul de vindecare Aproximativ 3-6 luni
Costul procedurii Variază în funcție de numărul de implanturi și de complexitatea cazului
Rezultatele așteptate Dentiție stabilă și funcțională, îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului

Procesul de implantologie implică mai multe etape. În primul rând, se realizează o evaluare a pacientului pentru a determina dacă acesta este un candidat potrivit pentru implanturi dentare. Aceasta include o examinare orală completă, radiografii și, eventual, scanări CT pentru a evalua cantitatea și calitatea osului disponibil pentru inserarea implanturilor.

După evaluarea inițială, se planifică intervenția chirurgicală pentru inserarea implanturilor. Aceasta poate implica extracția dinților rămași, dacă este necesar, și pregătirea osului pentru inserarea implanturilor. În timpul intervenției chirurgicale, implanturile sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei și se aplică suturi pentru a permite vindecarea.

După intervenția chirurgicală, este necesară o perioadă de vindecare, în timpul căreia implanturile se integrează în os. Această perioadă poate dura câteva luni și este important să se respecte instrucțiunile medicului pentru a asigura o vindecare adecvată.

Etapele instalării protezelor mobile pe implanturi

Procesul de instalare a protezelor mobile pe implanturi implică mai multe etape. În primul rând, se realizează o evaluare a pacientului pentru a determina dimensiunile și forma protezelor necesare. Apoi, se realizează o amprentă a maxilarului sau mandibulei pentru a crea proteze personalizate.

După realizarea protezelor, acestea sunt fixate pe implanturi utilizând un sistem de atașament special. Protezele mobile pe implanturi pot fi îndepărtate și curățate cu ușurință, ceea ce facilitează igiena orală.

Procesul de instalare a protezelor mobile pe implanturi poate dura câteva săptămâni sau luni, în funcție de complexitatea cazului și de timpul necesar pentru vindecarea implanturilor.

Îngrijirea și întreținerea protezelor mobile pe implanturi

Pentru a menține protezele mobile pe implanturi în stare bună, este important să se respecte instrucțiunile medicului și să se efectueze o igienă orală adecvată. În fiecare zi, protezele trebuie îndepărtate și curățate cu o periuță de dinți moale și pastă de dinți non-abrazivă. De asemenea, este recomandat să se utilizeze apă de gură antibacteriană pentru a preveni infecțiile.

În plus, este important să se efectueze vizite regulate la medicul dentist pentru a verifica starea protezelor și a efectua orice ajustări necesare. De asemenea, este recomandat să se evite alimentele tari sau lipicioase care ar putea afecta protezele sau implanturile.

Pentru a prelungi durata de viață a protezelor mobile pe implanturi, este important să se evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool. De asemenea, este recomandat să se evite traumatismele sau forțele excesive care ar putea afecta protezele sau implanturile.

Riscuri și complicații posibile

Ca orice intervenție chirurgicală, implanturile dentare și protezele mobile pe implanturi pot prezenta riscuri și complicaț Acestea pot include infecții, sângerări, durere sau disconfort, leziuni ale nervilor sau sinusurilor, eșecul implanturilor sau respingerea acestora.

Pentru a evita aceste complicații, este important să se respecte instrucțiunile medicului și să se efectueze o igienă orală adecvată. De asemenea, este important să se evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool, care pot afecta procesul de vindecare.

Dacă apar complicații sau simptome neobișnuite, este important să se contacteze imediat medicul dentist pentru evaluare și tratament adecvat.

Costul protezelor mobile pe implanturi și modul în care este calculat

Costul protezelor mobile pe implanturi poate varia în funcție de mai mulți factori. Acești factori includ numărul de implanturi necesare, complexitatea cazului, materialele utilizate pentru proteze și costurile asociate cu intervenția chirurgicală și tratamentul post-operator.

Structura de preț pentru protezele mobile pe implanturi poate include costurile pentru evaluarea inițială, intervenția chirurgicală pentru inserarea implanturilor, confecționarea protezelor, ajustările și întreținerea ulterioară.

În comparație cu alte soluții dentare, protezele mobile pe implanturi pot fi mai costisitoare. Cu toate acestea, ele oferă o soluție durabilă și eficientă pentru persoanele care au pierdut dinți și doresc să își recapete un zâmbet complet și funcțional.

Opțiuni de finanțare pentru protezele mobile pe implanturi

Pentru a face față costurilor protezelor mobile pe implanturi, există mai multe opțiuni de finanțare disponibile. Acestea pot include plăți în rate sau planuri de finanțare oferite de clinici dentare sau instituții financiare specializate.

Plățile în rate permit pacienților să împartă costurile într-un număr de rate lunare, ceea ce facilitează gestionarea financiară. Planurile de finanțare pot oferi opțiuni flexibile de plată, cum ar fi amânarea plății sau reducerea dobânzii.

Pentru a aplica pentru finanțare, pacienții trebuie să contacteze clinica dentară sau instituția financiară și să completeze cererea de finanțare. Este posibil să fie necesară furnizarea unor documente suplimentare, cum ar fi actul de identitate, adeverința de salariu sau extrasele bancare.

Protezele mobile pe implanturi în Sectorul 4 – unde găsiți specialiști calificați și de încredere

În Sectorul 4 există mai multe clinici dentare care oferă servicii de implantologie și proteze mobile pe implanturi. Pentru a găsi un specialist calificat și de încredere, este recomandat să se efectueze o cercetare și să se solicite recomandări de la prieteni, familie sau medicul dentist.

Atunci când alegeți o clinică dentară, este important să verificați calificările și experiența specialiștilor, precum și dotările și tehnologiile utilizate în clinică. De asemenea, este recomandat să solicitați informații despre costuri, opțiuni de finanțare și politica de garanție a lucrărilor.

Pentru a găsi un specialist calificat și de încredere în Sectorul 4, puteți consulta site-urile web ale clinicilor dentare, directorul medical local sau puteți solicita recomandări de la medicul dentist sau alte persoane din domeniul sănătăț ii. De asemenea, puteți verifica și recenziile online ale pacienților care au fost tratați în acele clinici dentare pentru a obține o perspectivă mai clară asupra calității serviciilor oferite. Este important să luați în considerare și experiența și specializarea dentistului în anumite proceduri sau tratamente, în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Nu uitați să verificați și dacă clinica este înregistrată și respectă toate standardele de igienă și siguranță impuse de autorități.

Dacă sunteți interesat de proteza mobilă pe implanturi și vreți să aflați mai multe despre această procedură, vă recomandăm să citiți articolul nostru despre „Beneficiile implantului dentar în comparație cu alte opțiuni de înlocuire a dinților”. Acesta vă va oferi informații detaliate despre avantajele și beneficiile implantului dentar în comparație cu alte metode de înlocuire a dinților. Pentru a accesa articolul, faceți clic aici.

Scroll to Top
Call Now Button